News Flash:

Elevii din Timis vor fi testati Covid acasa, de parinti. La un test PCR pozitiv, clasa trece in online

7 Decembrie 2021
440 Vizualizari | 0 Comentarii
test pcr

De luni dimineata, copiii din intreaga tara au inceput sa fie testati Covid cu testele de saliva achizitionate de Ministerul Educatiei. Scolile si liceele din Timis au ales ca testarea sa fie facuta acasa, de catre parinti. Doar scolile speciale testeaza la clasa.
 
 
227.000 de teste de saliva pentru elevii si personalul didactic din Timis au sosit inca din 26 noiembrie la Inspectoratul Scolar Timis. Au fost distribuite in scoli, iar unitatile de invatamant au ales modul in care vor fi folosite. Conform Inspectoratului Scolar Timis, acestea au decis ca testarea sa fie facuta acasa, de catre parinti. Exceptie fac scolile speciale si Liceului Alimentar din Timisoara. In plus, si personalul didactic trebuie sa se testeze. De referinta au ramas zilele de luni si joi.

 

In Timis se punea problema ca activitatea didactica va fi afectata de testarea la clasa, cel putin in cazul liceelor cu mii de elevi. Nu era nici personal suficient care sa faca acest lucru. Ministrul Sanatatii a realizat un tutorial privind testarea, disponibil AICI.

La nivel national au ramas inca multe nelamuriri referitoare la transmiterea rezultatului testelor – se poate prin e-mail, prin mesaj direct dirigintelui, dar nu este specificata o procedura clara de catre autoritatile nationale, astfel ca tot scolile au facut propriul plan. In Timis, parintii au primit o declaratie tip care va fi completata cu rezultatul testului si transmisa dirigintelui.

Daca un elev are rezultat pozitiv la testul rapid si rezultat negativ la testul PCR se poate intoarce la scoala, altfel ramane 14 zile in carantina la domiciliu. Testul PCR trebuie realizat pe cheltuiala parintilor.

Daca este un rezultat PCR pozitiv in clasa, cursurile se suspenda pentru 14 zile.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1305 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006149 (s)