News Flash:

Daca ti-a aparut o umflatura ca un cucui la incheietura mainii, ai un motiv serios de ingrijorare

10 Aprilie 2018
2268 Vizualizari | 0 Comentarii
cucui

Cand apar anumite leziuni sau umflaturi pe palmele, incheieturile sau degetele noastre, avem tendinta sa dam vina pe accidente, muscaturi de insecte sau vanatai produse la munca. In ciuda acestui fapt, astfel de simptome pot indica probleme mai mari de sanatate, dintre care unele necesita chiar o atentie medicala de specialitate.

Daca ti-a aparut o umflatura ca un cucui la incheietura mainii, acest fapt ascunde o importanta medicala mult mai mare decat ti-ai putea imagina. Daca o ai de mai mult timp, ar fi indicat sa consulti un medic specialist in privinta ei. Astfel de umflaturi pot ascunde motive de ingrijorare mai mare decat crezi. Astazi, iti vom dezvalui mai multe informatii despre acele umflaturi prezente la maini si ce ar trebui sa faci in privinta lor.

Stiinta medicala numeste aceasta umflatura un higrom (chist ganglion) al incheieturii mainii. Este o formatiune benigna, care ia forma unei capsule sau a unui chist. Putini oameni stiu ca asemenea umflaturi nu sunt doar o chestiune pe care o poti ignora, caci ele reprezinta o amenintare reala la adresa sanatatii lor.

Cel mai des, chistul apare pe incheietura mainii si se poate simti moale la atingere. Dar in unele cazuri, se poate dezvolta si in alte locuri, cum ar fi:

– pe suprafata palmei – in centru sau mai aproape de degetul mare
– pe suprafata interioara a degetelor – in regiunea falangiei sau articulatiei
De ce apar aceste chisturi? Motivele care conduc la aparitia acestor umflaturi nu sunt intotdeauna usor de determinat. Exista insa cativa factori primari despre care se vorbeste in lumea medicinii moderne. Acestia sunt:

– inabilitatea slaba a aparatului osos-articular
– o leziune recenta, o entorsa sau o fractura osoasa vindecata incorect
– boli degenerative ale articulatiilor si inflamatia tesuturilor moi ale incheieturii mainii
miscari prelungite si repetate din incheietura mainii (un obicei pentru muzicieni, croitori si cei care lucreaza la calculator)

Simptome:

De regula, montul pare sa se formeze fara nici un motiv aparent. Rata de crestere a chistului variaza, si acesta e un lucru cunoscut. Uneori poate ramane la fel timp de mai multi ani, iar in alte cazuri, leziunea poate creste dramatic in dimensiune, doar in cateva zile.

Aspectul acestei umflaturi este insotit de urmatoarele simptome:

– pielea de pe umflatura devine rosie, incepand sa se desprinda
– durerea datorata iritatiei tesuturilor inconjuratoare
– sensibilitatea crescuta sau scazuta a pielii cauzata de faptul ca montul este in crestere si pune
– presiune asupra vaselor de sange si a terminatiilor nervoase.
Diagnostice: Chiar daca nu exista riscul ca acest chist sa se transforme intr-o tumoare maligna, nu trebuie sa amani vizita la medic. De obicei, diagnosticarea higromului nu prezinta nici o dificultate, datorita naturii simptomelor sale. E recomandat sa consulti un chirurg sau un podiatrist, pentru a determina cauza exacta a bolii si a lua masurile necesare pentru primirea unui tratament eficient.

“Continutul tuturor articolelor este doar informativ si nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.”

sursa: sanatatea.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004892 (s)