News Flash:

Cum se prepara siropul de muguri de brad. Efectele nebanuite ale acestui sirop asupra sanatatii noastre! Reteta asta o poate face oricine!

10 Mai 2018
1107 Vizualizari | 0 Comentarii
sirop

Bradul este un remediu utilizat inca din Antichitate pentru vindecarea bolilor. Oamenii de la munte spun ca bradul reprezinta o minune.

Pentru diverse terapii se folosesc mugurii de brad sau de molid care se formeaza primavara devreme. Au o culoare deosebita, de verde crud, catifelat. Perioada de recoltare poate incepe in prima jumatate a lunii mai si se poate extinde chiar si in luna iunie in unele zone mai inalte, zone montane. Sunt indicate zonele nepoluate. Se recolteaza cand dimensiunile au ajuns la 3 cm si nu au depasit 7 cm.

Dupa culegere, mugurii de brad pot fi consumati cruzi pentru stimularea poftei de mancare sau pentru improspatarea respiratiei. Ca si bradul, mugurii au proprietati antimicrobiene, ajuta la vindecarea mai rapida a bolilor respiratorii si la stimularea sistemului imunitar.

Mugurii de brad au proprietati antibiotice si antiseptice
Sirop muguri de brad. Pentru utilizarea externa, mugurii se folosesc in caz de dureri reumatice sub forma de cataplasme. Mugurii de brad au proprietati antibiotice si antiseptice, dar si calmante, scrie Agerpres.

Sunt folositi in special la prepararea unui sirop, care poate fi consumat pe tot parcursul anului. Siropul din muguri de brad este un bun antiseptic si un foarte bun tonic, ajuta la combaterea tusei si a bronsitei. Administrarea sa ajuta la vindecarea afectiunilor respiratorii acute. Are un bogat continut in vitamina C, fiind recomandat in tratarea asteniilor si a starilor de stres.

Mai este si un excelent indulcitor pentru ceaiuri, fiind recomandat si copiilor. Diluat cu apa minerala, poate fi o excelenta bautura tonica si racoritoare, recomanda in caz de febra dar si pe timpul verii.

Tratement naturist pentru raceala
Inhalatiile cu infuzie din muguri de brad desfunda caile respiratorii, vindeca raceala in stadiul incipient, activeaza circulatia sangelui si reda tenului stralucirea.

Din mugurii de brad proaspeti sau uscati se prepara o infuzie ce poate fi utilizata in caz de tuse, anemie, migrene, oboseala, boli digestive.

Baile cu muguri de brad sunt recomandate in cazul unei circulatii deficitare, impotriva unor infectii, si chiar si in cazuri de paralizie si accident vascular cerebral.

Reteta sirop muguri de brad
Ingrediente:
500 gr muguri tineri de brad
zahar
apa

Mod de preparare:
Mugurii si se lasa de seara pana dimineata intr-un vas cu apa rece, dimineata se mai trec prin cateva ape pentru indepartarea impuritatilor.

Mugurii se pun intr-o oala mai mare si se toarna apa rece pana sunt acoperiti, cca 1500 ml.

Oala se pune pe foc si, din momentul in care apa a inceput sa fiarba, se acopera si se lasa o ora la fiert apoi se inchide focul.

Lichidul obtinut se strecoara, mugurii se inlatura, iar apa ramasa putin albicioasa, se cantareste si se amesteca cu cantitatea identica de zahar 1 l lichid/ 1 kg zahar, se pune la fiert pana se obtine siropul.

Siropul se pune fierbinte in sticle. Sticlele se capseaza, se impaturesc si se tin pana a doua zi la temperatura camerei.

Se pastreaza la rece, in loc aerisit. Se serveste cu apa plata sau minerala.


bradul inhalatiile infuzie muguri brad
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1086 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004484 (s)