News Flash:

Ce sanse are Timisoara sa devina Capitala Culturala Europeana?

2 Ianuarie 2016
1686 Vizualizari | 1 Comentarii
timisoara iluminat
Cu prilejul bilantului de final de an 2015 al campaniei Timisoara Capitala Culturala Europeana, primarul Nicolae Robu a atras atentia ca pentru castigarea acestui titlul extrem de important este nevoie de unitatea tuturor, asa cum se intampla in Cluj, dar nu si in Timisoara. 
Iata ce a declarat edilul Robu:
„Sa facem comparatie cu ce se intampla in Timisoara si cu ce se intampla in Cluj, fiindca mereu ne comparam. Acestea sunt orase cu peste 300.000 de locuitori, la ora actuala. Clujul are 325.000 locuitori, iar noi 320.000 locuitori. Suntem doua orase comparabile in multe privinte. In Cluj, in permanenta, indiferent cine a fost la guvernare, partidele politice au luptat pentru obiective comune, in interesul orasului – ba pentru aeroport, ba pentru centura orasului, ba pentru stadion, ba pentru sala polivalenta. Se intampla ceva in comun in Timisoara de 26 ani? Nu vorbesc de trei ani si jumatate de cand sunt eu primar, nu vorbesc de critici la adresa primarului ca sunt foarte bine venite, nu conteaza, dar e o adevarata campanie de a defaima orasul, de a fi prezentat ca un oras al lucrurilor anormale. Cele mai reusite proiecte sunt prezentate ca niste esecuri majore, ba sub un aspect, ba sub alt aspect. Eu sunt aspru cu cei care procedeaza asa. Daca toata lumea tace fata de niste nerusinati care nu tin la orasul nostru sub nicio forma, isi fac de cap, nimeni nu ii trage de maneca si nimeni nu ii arata cu degetul, atunci ei prind curaj. Trebuie sa avem o atitudine civica fata de aceste persoane care chiar fac rau urbei. Acum avem o sansa ca finala pentru desemnarea orasului va avea loc dupa alegerile politice din 2016. Prin urmare, macar de acum sa fim cu totii uniti pentru a da tot ce poate da Timisoara pentru castigarea titlului de Capitala Culturala Europeana”, a explicat primarul Nicolae Robu. 
Amintim ca in toamna anului 2016 (septembrie – octombrie) cele patru orase ramase in competitie - Bucuresti, Cluj, Baia Mare si Timisoara (cu nota 9,5) - vor participa la ultima confruntare. Atunci, trebuie sa ramana un singur oras. Unele surse spun ca Timisoara este favorita, datorita colosalului patrimoniu cultural existent aici, dar, asa cum spune primarul Robu, avem nevoie de unitate. Sa dea Domnul sa fie asa. In prima confruntare, 14 orase au depus dosarele de candidatura pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii: Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Braila, Brasov, Bucuresti, Cluj Napoca, Craiova, Iasi, Sfantu Gheorghe, Suceava, Targu Mures si Timisoara. Romania si Grecia sunt tarile care vor gazdui campania Capitala Europeana a Culturii, in 2021, de aceea trebuie sa desemneze cate un oras. Premiul final este de 1.500.000 euro.  

timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005359 (s)