News Flash:

Avocat: Alina Bica nu poate parasi Costa Rica pentru ca este expusa represaliilor din tara de origine

8 Mai 2018
1070 Vizualizari | 0 Comentarii
alina bica3

Avocatul Alinei Bica a declarat, luni, la instanta suprema, in cadrul procesului in care Alina Bica este judecata alaturi de Serban Pop si de Horia Simu, ca fosta sefa a DIICOT nu poate parasi Costa Rica pentru ca este expusa represaliilor in Romania.
"Este in imposibilitatea de deplasare din cauza unor afectiuni la nivel lombar. Nu mai exista o cursa transatlantica pe apa la acest moment. Doamna Bica sustine ca doreste sa dea o declaratie in fata dumneavoastra, va solicit permisiunea se a depune documente. Are un carnet provizoriu de refugiat pana la 30 ianuarie 2019. La acest moment nu poate parasi Costa Rica pentru ca este expusa represaliilor din tara de origine", a spus in sala de judecata avocatul Alinei Bica.

De asemenea, avocatul a cerut instantei sa verifice implicarea SRI in acest caz.

In acest dosar, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au condamnat-o, pe 26 ianuarie 2017, pe Alina Bica, fostul procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), la trei ani si sase luni cu executare pentru favorizarea faptuitorului, incadrarea juridica fiind schimbata din luare de mita si participatie improprie sub forma determinarii cu intentie la savarsirea fara vinovatie a infractiunii de abuz in serviciu in favorizarea faptuitorului.
In acelasi dosar, fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Serban Pop, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta. Si in cazul acestuia, incadrarea juridica a fost schimbata din complicitate la infractiunea de dare de mita in trafic de influenta.

Totodata, afaceristul Horia Simu a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pentru cumparare de influenta. Si in cazul acestuia, judecatorii instantei supreme au schimbat incadrarea juridica din dare de mita in cumparare de influenta.

Decizia nu a fost definitiva, apelul fiind in curs de judecare.

Potrivit rechizitoriului DNA, in 2014, Serban Pop ar fi primit de la Horia Simu aproximativ 230.000 de euro, cash si sub forma a doua contracte de consultanta judiciara, pentru a interveni la conducerea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), in scopul solutionarii favorabile a unui dosar penal al omului de afaceri.


serban pop costa rica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006176 (s)