News Flash:

ALERTA METEO: COD GALBEN de polei, vant puternic si ninsori viscolite la munte

12 Ianuarie 2017
1237 Vizualizari | 0 Comentarii
viscoll
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de polei, vant puternic si ninsori viscolite la munte, valabila pentru mai multe judete din nordul, vestul, centrul si sudul tarii.
Meteorologii avertizeaza ca vor fi precipitatii mixte ce vor cuprinde treptat vestul, centrul si nordul tarii si vor fi asociate cu depuneri de polei, iar in nord-vest si la munte cantitatile de precipitatii vor depasi local 20...25 l/mp. Se va semnala polei, in prima parte a zilei de vineri (13 ianuarie) in Banat si Crisana, iar dupa-amiaza si in Transilvania si nordul Moldovei.
In noaptea de vineri spre sambata (13/14 ianuarie) si in prima parte a zilei de sambata (14 ianuarie) se va depune polei in Oltenia, vestul Munteniei si local in Transilvania si Moldova.
In zona de munte vor predomina ninsorile, in general moderate cantitativ si temporar viscolite, iar incepand din noaptea de vineri spre sambata (13/14 ianuarie) ninsorile se vor extinde treptat si in regiunile intracarpatice.
Vantul va avea intensificari la munte pe tot parcursul intervalului, cu rafale de 70...80 km/h.
Intensificari ale vantului, cu viteze de 55...65 km/h si trecator peste 70 km/h, se vor semnala si in regiunile vestice in cursul zilei de vineri (13 ianuarie), iar in noaptea de vineri spre sambata (13/14 ianuarie) indeosebi in sudul Banatului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009140 (s)