News Flash:

Ai in permanenta zgomote in urechi? Suferi de acufene! Iata simptomele si tratamentul

23 Mai 2016
5827 Vizualizari | 0 Comentarii
ureche

Acufene, aceste zgomote permanente in urechi, impiedica peste 2,5 milioane de persoane sa profite de liniste si incomodeaza, sporadic, alte 4 milioane, noteaza, intr-o editie recenta, cotidianul francez Le Parisien. 
Acufenele pot fi intermitente, sau pot fi continue. In cazul unor persoane, intensitatea poate fi modificata de miscarea umărului, capului, limbii, maxilarului, sau de miscarile oculare.

Majoritatea persoanelor cu tinitus au un anumit grad de pierdere a auzului, si sunt adesea în imposibilitatea de a auzi sunetele externe în mod clar, care apar în aceeaşi gamă de frecventa ca sunetul lor “fantomă".

Acufenele pulsative
sunt produse de obicei din cauza unor vase de sange si au legatura cu circulatia sangvina. De obicei nu sunt grave sau netratabile.

Rar pot fi cauzate de probleme mai grave - anevrisme, creşterea presiunii în cap (hidrocefalie) şi rigidizarea arterelor.

Există unele vase de sange foarte mari - artera carotida si vena jugulara - care sunt foarte aproape de urechea internă. Zgomotul acestor vasele de sange poate ajunge în urechea internă.

In consecinţă, alte posibilităţi de tinitus vascular includ dehiscenta (lipsă osului) din bulbul jugular - un domeniu în craniu care contine vena jugulara, precum şi o artera carotida situata necorespunzator.

Orice factor care creste fluxul de sange sau turbulenţa, cum ar fi hipertiroidismul sau vascozitatea arterială scăzută (de exemplu, anemia) poate provoca tinitus pulsatil.

Imposibilitatea de a dormi, de a privi la televizor, de a se plimba in oras, de a suporta galagia facută de proprii copii...

Este o adevarata suferinta a urechii interne, ce face dificil pana si cel mai mic gest al vietii cotidiene. Acufenele sunt cu atat mai greu de suportat, un produs de exceptie in aceasta afectiune este Noni Liquid.

Pentru tratarea acufenelor exista numeroase metode de tratament in functie de cauza:
Chirurgia
Acupunctura
Reducerea stresului
Protezele auditive
Terapia cranio-sacrala
Stimularea electrica
Secţionarea chirurgicala a nervilor auditivi
Terapiea cu oxigen hiperbaric
Terapiea prin sunete
Hipnoterapia
Remediile homeopate

Acufene tratament naturist

Unele remedii comune si simple, cum ar fi următoarele pot fi benefice pentru unele persoane.
Reducerea sau evitarea cafeinei şi aportului de sare, si renuntarea la fumat poate ajuta la ameliorarea simptomelor de acufene.
Suplimentarea cu zinc in cazul pacientilor cu niveluri scazute de zinc.
Un studiu a aratat ca melatonina poate ajuta suferinzii de acufene, în special pe cei cu tulburări de somn.
Anasonul, cătina, cimbrul, spanacul, susanul, coada calului, floarea soarelui, gălbenelele, ginko-biloba, ghimberul, măslinele, ceapa, păducelul, roiniţa, schinduful, soia, ţelina, urechelniţa si vâscul pot fi un remediu natural pentru tinitus.
Există unele terapii comportamentale si cognitive care au avut succes in tratarea acufenelor. Un program multidisciplinar poate imbunatati sansele de tratament. Tipurile de terapii includ terapia de recalificare şi terapia comportamentală.
Suplimentarea cu combinatii de vitamine (lipoflavonoide)
Bitterul suedez si tinctura de propolis in amestec cu ulei puse in urechi zilnic
Suplimentarea cu niacina , lecitina si magneziul
O alimentaţie bogată în vitamine, săruri minerale şi oligoelemente este indicata in cazul acufenelor si nu numai.

 


acufene acufenele intermitente acufenele pulsative hipnoterapia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1104 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004372 (s)