News Flash:

Ai afte bucale? Uite remediul eficient impotriva lor

21 Aprilie 2018
2251 Vizualizari | 0 Comentarii
afta bucala

Stomatita aftoasa (afta bucala) este o afectiune care provoaca mici ulceratii dureroase in cavitatea bucala, de obicei in interiorul buzei, pe obraji sau limba. Acestea afecteaza aproximativ 20% din populatie, fiind mai des intalnita la copii si adolescenti. Aftele apar de obicei intre varstele de 10 si 40 de ani, au un caracter recurent, frecventa recurentei aftelor variind considerabil. Unele persoane prezinta doar unul sau doua episoade pe an, in timp ce altele prezinta serii continue de afte.

Cauzele aftei bucale:
Cauza exacta a stomatitei aftoase nu este insa cunoscuta. Exista insa multi factori care favorizeaza aparitia acestei afectiuni precum: un sistem imun deficitar, stresul, alimentatia dezechilibrata, fumatul, anumite medicamente, diferite traumatisme la nivelul cavitatii bucale, diferite bacterii etc.

Citeste si Aceasta este planta care distruge 98% din celulele canceroase in doar 16 ore

Alte cauze posibile pentru aftele bucale ar fi bolile autoimune, perioada menstruatiei, sarcina.
Simptomele aftei Ulceratia incepe ca o umflatura mica, rosie si sensibila care da senzatia de arsura timp de o zi. Aftele sunt acoperite cu o membrana galbena sau alba, fiind marginite de un halou rosu. In general, aceste afte se vindeca in doua saptamani fara cicatrice.

Remedii naturiste:

Trebuie sa stiti sa pregatiti un remediu extrem de util, care trateaza aceasta problema. Acest remediu se prepara cu ingrediente naturale ce se ascund in dulapul din bucatarie. Vorbim despre sare.

Cum se foloseste sarea pentru tratarea aftelor?

Ia un pahar cu apa si adauga o lingurita de sare. Clatiti gura timp de cateva minute si apoi scuipati.In acest fel procesul de vindecare este imbunatatit. Repetati acest procedeu pe tot parcursul zilei. Aftele vor disparea in scurt timp si vei fi uimit de rezultat. In afara de sare mai puteti folosi si alte ingrediente naturale pentru tratarea aftelor bucale.

Iata cateva dintre ele…
1. Aloe Vera: Aloe Vera va fi cel mai popular si eficient remediu natural,datorita proprietatilor puternice ce pot lupta impotriva inflamatiei si bacteriilor. Acest ingredient are capacitatea de a stimula vindecarea. Pentru a elimina aceste afte ai nevoie de gelul din frunzele acestei plante. Aplicati pe rana de 3-4 ori pe zi.

2. Bicarbonat de sodiu: Acest ingredient va atenueaza durerea si inflamatia care declanseaza aftele,prin neutralizarea aciditatii.Se prepara o pasta cu putina apa si o lingurita de bicarbonat de sodiu.Aplica pasta pe zona afectata si spalati cu apa calda dupa cateva minute.Repetati aceasta procedura de 3-4 ori pe zi.

3. Coriandru: Coriandrul reduce durerea si disconfortul provocat de afte,datorita proprietatilor sale anti-inflamatoare,anti-septice si anti-fungice. Se aduce la fierbere un pumn de frunze de coriandru la o cana cu apa. Lasa sa se raceasca si strecoara amestecul. Folositi-l pentru clatirea gurii de 3-4 ori pe zi.

4. Salvia: Salvia este o planta ce poate trata cu succes si in mod natural aceasta problema. Fierbeti 2 cani de apa, dupa care adauga 3 linguri de frunze de salvie. Cand amestecul se raceste, se clateste gura cu el.

5. Miere: Mierea de albine a fost intotdeauna cunoscuta pentru proprietatile sale anti-bacteriene si anti-septice, asadar poate lupta si impotriva aftelor. Aplica miere in jurul locului afectat de cateva ori pe zi. S-ar putea sa simtiti unele dureri, dar nu va faceti griji deoarece rana va disparea in curand. Durerea dispare in mai putin de 10 minute, iar roseata si veziculele nu se vor dezvolta. Nu exista o razbunare mai dulce ca asta!


stomatita bicarbonat sodiu coriandru salvia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 43 queries | Mysql time :0.016598 (s)