News Flash:

17 elevi din Timiș sunt testați pozitiv cu Covid-19

17 Februarie 2021
732 Vizualizari | 1 Comentarii

13 școli din județ fac ore în scenariul online, după ce localitățile Șag, Dumbrăvița, Șandra și Nițchidorf au intrat în carantină. 17 elevi și 14 cadre didactice din județ sunt confirmați pozitiv cu Covid-19 de la debutul celui de al doilea semetru.

Școlile din Șandra, Nițchidorf, Dumbrăvița și Șag trec în online ca urmare a hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care a decis intrarea în carantină pentru 14 zile. Grădinița și școala cu clasele 0-4 din Uihei, localitate ce aparține de Șandra, vor avea activități în scenariul 3, întrucât este o rată mică de infectare în cazul acestei localități.

În total, în localitățile care au intrat în carantină, sunt nouă unități de învățământ. În scenariu online rămân Grădinița din Pesac și Centrul Școlar pentru Educația Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu” din Timișoara, întrucât există infectări în rândul cadrelor didactice. Acesta din urmă este focar activ declarat de DSP. În scenariul online sunt și Școala Gimnazială Parța și grădinița din localitate, datorită ratei ridicate de infectare din localitate.

Conform inspectorului școlar general, 150 școli sunt în scenariul 1, 190 în scenariul 2, 238 în scenariul 3 și cele 13 în scenariul online.

Până în 17 februarie, de la debutul celui de al doilea semestru școlar, 17 elevi au fost confirmați pozitivi – patru sunt de la Școala Generala nr. 30 din Timișoara, unul de la Școala Generală 16 din Timișoara, un elev de la Colegiul „Carmen Sylva”, unul la Gimnazială 25 și unul de la Generală 21 din Timișoara. Elevi confirmați pozitivi sunt și în localitatea Satchinez, Moșnița Nouă, Dumbrăvița, Sânnicolau Mare și un licean de la liceul din Gătaia. Zece clase din județ sunt în sistem online, întrucât au apărut infectări în rândul elevilor și a cadrelor didactice: patru clase la Generală 30 din Timișoara, 2 clase la școala din Dumbrăvița, o clasă la Generală 24 din Timișoara, una în Sânnciolau Mare și două clase la școala din Satchinez. Sunt și 14 cadre didactice în județ, depistate cu Covid-19 (nouă în Timișoara și cinci în județ).

Până la această dată, din 6.813 cadre didactice din județ, 3.453 s-au înscris la vaccinare și 742 dintre aceștia au fost vaccinați, deci un procent de 21,4% din cei care și-au manifestat dorința de vaccinare.

„Este o opțiune personală și sunt puțin mâhnit pentru că mă așteptam ca cei din educație să ia o decizie informată. (…) Nu vreau să ajungem în situația când părinții vor spune că nu mai trimit copiii la școală pentru că nu se vaccinează profesorii”, spune inspectorul general Marin Popescu.

33.000 de teste antigen au fost distribuite spre școlile care au cabinete școlare. Alte 7.000 de teste urmează să ajungă în județ. Până în 17 februarie, doar câteva zeci de teste au fost efectuate, celemai multe la Gimnazială Wendy Kids – 19 și 16 la Școala Generală 30.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Boychova Ignatova  | #51131
Ofertă de împrumut foarte fiabilă. Contact: (Cetelem.customer@aol.com) Număr Whatsapps (+33 754 439 021). Domnule, doamnă, companie sau persoană fizică, căutați finanțare pentru relansarea activităților dvs. fie pentru finalizarea unui proiect, fie din orice alt motiv, atunci orice este posibil la noi. Acordăm împrumuturi personale cuprinse între 5.000 EUR și 8.000.000 EUR, cu o rată nominală a dobânzii de 03%, indiferent de suma solicitată. Așadar, profitați de finanțarea noastră rapidă și fiabilă, nu rambursați nimic în primele 3 luni. Pentru a iniția un proces de împrumut, vă rugăm să specificați în cererea dvs. de împrumut suma exactă și perioada de rambursare pe care ați dori-o. Un credit vă angajează și trebuie rambursat. Verificați capacitatea de rambursare înainte de a vă angaja. Contact pentru solicitări de împrumut personal e-mail: Cetelem.customer@aol.com / Număr Whatsapps (+33 754 439 021)
Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006452 (s)