News Flash:

Cod portocaliu de INUNDATII, pana pe 20 aprilie! Care vor fi zonele afectate

13 Aprilie 2018
891 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii cod

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis o noua avertizare Cod portocaliu de inundatii, valabila pe Dunare – sector aval de Sistemul Hidroenergetic si de Navigatie (SHEN) Portile de Fier, pana pe 20 aprilie.

Conform prognozei de specialitate, pana luni, 16 aprilie, ora 16:00, Codul portocaliu va fi in vigoare pe Dunare, sectorul aval Calafat – amonte Giurgiu (judetele: Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu), iar pana pe 20 aprilie, la ora 16:00, pe sectorul Cernavoda – Braila si in Delta Dunarii (judetele: Constanta, Braila, Ialomita, Tulcea si Galati).

INHGA precizeaza ca sectorul Dunarii – aval Gruia este aparat impotriva inundatiilor prin lucrari de indiguire.

Pe de alta parte, hidrologii au emis o atentionare Cod galben de cresteri ale nivelurilor si debitelor cu depasirea Cotelor de aparare, ce vizeaza pana duminica, 15 aprilie, ora 16:00, fluviul Dunarea pe sectorul aval de S.H.E.N.

Portile de Fier – Calafat (judetele Mehedinti si Dolj), respectiv pana pe 30 aprilie, ora 16:00, pe sectorul aval Calafat (judetele: Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Constanta si Tulcea).

Avertizarile au fost transmise catre: Ministerul Mediului, Ministerul Apelor si Padurilor, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala „Apele Romane”. Ministerul Administratiei si Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A.. Si Administratiile Bazinale de Apa: Banat, Jiu, Olt, Arges-Vedea, Buzau-Ialomita, Siret, Prut-Barlad si Dobrogea-Litoral.

Vremea din 13 aprilie va fi neobisnuit de calda. Prognoza meteo anunta temperaturi mari in toata tara, cu mici exceptii unde vor fi prezente averse si descarcari electrice. Iata ce surprize ne aduce vremea pentru vineri, 13 aprilie.

Vremea va fi calda, dar va deveni instabila in regiunile intracarpatice, unde valorile termice diurne vor fi in scadere fata de ziua anterioara. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate in vestul, centrul si nordul tarii, unde local, mai ales ziua, vor fi ploi de scurta durata si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in timpul averselor, iar pe parcursul zilei, trecator si in regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 grade pe litoral si 25 de grade, izolat, in sudul si centrul tarii, iar cele minime se vor incadra, in general, intre 6 si 12 grade. In sud-est vor fi conditii de ceata.

Cum va fi vremea din 13 aprilie in Bucuresti
Potrivit prognozei meteo ANM, locuitorii Capitalei se vor bucura de vreme calda. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare ziua. Temperatura maxima va fi de 23…24 de grade, iar cea minima de 8…10 grade. 

Prognoza meteo pentru 13 aprilie la munte
La munte, aversele cu descarcari electrice vor aparea pe suprafete restranse pana in noaptea de joi spre vineri, cand se vor inmulti in masivele vestice si sud-vestice. Apoi, acestea se vor muta si in masivele nordice. Vestea buna este ca in weekend, nu va mai ploua si temperaturile vor fi placute.


vremea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006118 (s)