News Flash:

CJ Vaslui respinge o cerere a Chevron privind explorarea gazelor de sist din cauza unui aviz negativ

12 Martie 2014
1193 Vizualizari | 0 Comentarii
Consiliul Judeţean Vaslui a respins o cerere a companiei Chevron pentru amplasarea unei noi sonde de explorare a gazelor de şist în localitatea vasluiană Urdeşti, a cincea pană acum în judeţ, după ce primarul comunei a refuzat să elibereze un aviz favorabil. Compania Chevron a fost blocată de primarul comunei vasluiene Dodeşti, Victor Popa, care a refuzat să elibereze un aviz favorabil, astfel că CJ Vaslui nu a putut elibera certificat de urbanism pentru o suprafaţă de teren deţinută în extravilanul localităţii Urdeşti, unde ar urma să fie amplasată a cincea sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Practic, Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a anunţat compania Chevron Romania că se află în imposibilitatea de a elibera certificatul de urbanism, în baza căruia, ulterior, ar fi urmat să primească autorizaţia de construire, întrucat primarul de Dodeşti a refuzat să elibereze un aviz favorabil.

"Conform legislaţiei în vigoare, pentru emiterea certificatului de urbanism de către preşedintele CJ este nevoie de avizul primarului unităţii administrativ-teritoriale în a cărei rază se află imobilul, în cazul de faţă suprafaţa de teren. Primarul comunei Dodeşti, în al cărei extravilan se află amplasamentul pentru care s-a solicitat certificatul de urbanism, trebuia să elibereze un aviz favorabil în care să fie menţionate elementele caracteristice ale regimului juridic, economic şi tehnic al terenului, rezultate din documentaţiile de urbanism şi amenajarea teritoriului a comunei. Deşi i s-a solicitat de către arhitectul şef al judeţului eliberarea acestui aviz în termenul legal de cinci zile, primarul din Dodeşti nu a transmis niciun răspuns, motiv pentru care s-a comunicat către Chevron Romania că ne aflăm în imposibilitatea de a elibera certificatul de urbanism", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu. Mediafax.ro

compania chevron chevron romania dumitru buzatu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1001 (s) | 33 queries | Mysql time :0.039710 (s)