News Flash:

Circa 4.400 de imigranti salvati in 48 de ore in Mediterana

30 Iunie 2015
1182 Vizualizari | 0 Comentarii
imigranti
Garzile de coasta italiene au anuntat luni ca au coordonat in 48 de ore salvarea a 4.400 de imigranti in largul Libiei, ceea ce ridica numarul sosirilor in Italia la un nivel record de peste 69.000 pentru primele sase luni ale acestui an, relateaza marti AFP.
Duminica, garzile de coasta au coordonat salvarea a 21 de ambarcatiuni in dificultate, iar luni au fost salvati 1.500 de imigranti aflati pe opt ambarcatiuni in dificultate.
Nave italiene, insa si nave militare britanice, irlandeze, suedeze si spaniole, precum si ambarcatiunea Phoenix, inchiriata de organizatiile umanitare Moas si Medici fara Frontiere, au participat la operatiunile de salvare.
Debarcarea imigrantilor salvati in porturile din Sicilia si din sudul peninsulei ridica la peste 69.000 numarul sosirilor in Italia de la inceputul anului, potrivit estimarilor Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM).
In plus, imigrantii sositi in Grecia au ajuns la un numar record: peste 80.000 de la inceputul anului, dintre care trei sferturi pe mare.
In pofida mobilizarii fortelor de salvare, traversarea Mediteranei ramane riscanta: cel putin 1.800 de imigranti au murit sau au disparut intre Libia si Italia in acest an, precum si alti 27 in largul Greciei.
Potrivit organizatiilor umanitare, cel putin jumatate dintre imigrantii care ajung in Italia sunt solicitanti legitimi de azil, care au fugit de razboiul din Siria sau de actiunile de reprimare din Eritreea.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005897 (s)