News Flash:

Circa 200 de persoane din Arad au cautat un baiat de 14 ani care s-a ratacit de grup intr-o padure. Baiatul a fost gasit teafar dupa zece ore de cautari

25 Iunie 2017
975 Vizualizari | 0 Comentarii
disparut in semenic
Un baiat in varsta de 14 ani este cautat de cateva ore de catre circa 200 de pompieri, politisti, jandarmi si voluntari din judetul Arad, dupa ce s-a ratacit intre localitatile Sanpetru German si Pecica, din sud-vestul judetului. Zona este foarte dificila, impadurita si fara vizibilitate. UPDATE: Baiatul in varsta de 14 ani cautat circa 7 ore de catre 200 de pompieri, politisti, jandarmi si voluntari din judetul Arad, dupa ce s-a ratacit intre localitatile Sanpetru German si Pecica, din sud-vestul judetului, a fost gasit.
UPDATE Baiatul a fost gasit sambata seara, la circa 42 de kilometri de la locul in care a disparut, pe un dig din apropierea punctului de trecere a frontierei Cenad, din judetul Timis, in zona granitei cu Ungaria, a anuntat, Politia Arad.
"Un cetatean l-a gasit pe tanar, iar barbatul a sunat la Politia de Frontiera Timis pentru a anunta ca a gasit o persoana in apropierea frontierei. Din primele informatii, tanarul este in stare buna si nu are probleme medicale. Este in siguranta in acest moment. Un echipaj al Politiei de Frontiera Timis l-a pus in legatura cu tatal sau, iar un echipaj al Politiei Judetului Arad se indrepta catre acel loc pentru a-l prelua pe baiat", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Politiei Judetului Arad, subinspector Lorena Radu.
Conform unor surse din randul autoritatilor, baiatul a crezut ca se indreapta catre Arad.
Baiatul a fost cautat, sambata, timp de sapte ore, de aproximativ 200 de persoane, dupa ce a disparut in timpul unei plimbari cu bicicleta, prin padure.
STIRE Baiatul se plimba, alaturi de mai multi prieteni, cu bicicleta, prin padure, iar la un moment dat adolescentul ar fi pornit in fata celorlalti. Ulterior, membrii grupului si-au dat seama ca baiatul a disparut, iar tatal a sunat la 112 pentru a cere ajutor.
Au fost alertate si serviciile voluntare din mai multe localitati.
Copilul s-a pierdut intre orele 10-11, dar apelul la 112 a fost facut in jurul orei 14.
"Un barbat a anuntat ca fiul sau s-a deplasat impreuna cu un grup de circa zece minori cu bicicletele de la Pecica spre localitatea Sanpetru German, prin padurea care face legatura intre cele doua localitati, iar fiul sau a luat-o inainte si s-a ratacit de grup. Totodata, a anuntat ca fiul sau nu are la el telefon mobil. Detasamentul Arad a deplasat 19 subofiteri si un ofiter pentru inceperea operatiunilor de cautare. De asemenea, au fost alertate serviciile voluntare pentru situatii de urgenta Pecica, Felnac, Sanpetru German, iar in zona a fost trimis si un echipaj SMURD de la Nadlac", a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, capitan George Plesca.
Conform Politiei, grupul de adolescenti era din partea unei biserici din Arad.
"Din grup faceau parte 15 copii si 3 insotitori adulti, toti din municipiul Arad, care mersesera la ferma de Bivoli Pecica, apoi la Manastirea Bezdin si la lacul cu nuferi. Unul dintre copii s-a indepartat de grup, ingnorand insistentele repetate ale insotitorilor de a se intoarce", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Arad, Lorena Radu.
Dupa cateva ore de cautare, numarul fortelor de cautare a fost suplimentat, iar salvatorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad au adus in zona echipamente pentru cautari pe timp de noapte.
"In acest moment instalam cortul de comanda, de asemenea, tehnica pentru cautari pe timp de noapte, iluminare de zona. S-au suplimentat fortele de cautare. Toate fortele de interventie si cautare ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad au primit lanterne si echipament necesar pentru cautari pe timp de noapte. (...) In acest moment, circa 200 de persoane fac cautari. Aria de cautare este foarte mare, pentru ca apelul a venit foarte tarziu, dupa patru ore de la disparitia copilului. Zona este foarte dificila, impadurita, fara vizibilitate in camp deschis mai mare de 50 de metri", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, capitan George Plesca. MEDIAFAX
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006191 (s)