News Flash:

Ciolos: Rolul primarilor e determinant in aplicarea masurilor din pachetul de combatere a saraciei

22 Februarie 2016
1031 Vizualizari | 0 Comentarii
dacian ciolos
Rolul primarilor este determinant in aplicarea masurilor continute de pachetul de masuri antisaracie si incluziune sociala, a spus premierul Dacian Ciolos, luni, la Adunarea Generala a Asociatiei Comunelor din Romania.
In discursul sustinut in deschiderea conferintei, prim-ministrul le-a spus primarilor ca a fost constient inca de la inceput ca fara "ajutorul si implicarea" primarilor proiectele Executivului nu au nicio sansa.
"Din acest pachet, deja urmarim modul in care se organizeaza programele sociale si distributia tichetelor pentru gradinite, program care a fost deja lansat. Este important ca dumneavoastra sa mobilizati resurae pentru a beneficia de aceasta oportunitate. A aduce copii nevoiasi la gradinita este o garantie ca apoi vor ramane in scoala si veti avea astfel tineri educati la nivel local", le-a spus Ciolos celor prezenti.
El a dat exemplul unei comune in care programul destinat gradinitelor a adus noi copii in sistemul educational primar.
"Colaboratorii mei mi-au spus de cazul comunei Slobozia-Bradului unde, din 850 de copii intre 3 si sase ani, doar 145 erau inscrisi la gradinita. Dupa ce s-a dus vestea despre acest program, s-au mai inscris inca 540. Domnul primar si doamna directoare au mai organizat spatii pentru noi grupe de gradinite, au gasit solutii si le multumesc amandurora pe aceasta cale", a spus premierul.
La Adunarea Generala a Asociatiei Comunelor participa, printre altii, aproximativ 400 de primari de comuna din Romania, primari din Republica Moldova, presedintele Comitetului European al Regiunilor (CoR) Markku Markkula, diplomati straini.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004520 (s)