News Flash:

Cine este copilotul care a prabusit intentionat avionul Germanwings in Alpii francezi

27 Martie 2015
1358 Vizualizari | 0 Comentarii
Omul care ar fi prabusit intentionat avionul Airbus A320 apartinand companieiGermanwings, cu 150 de oameni la bord, este copilotul Andreas Lubitz, anunta procurorii francezi.

Andreas Lubitz avea 28 de ani si era din orasul Montabaur, din statul germanRhineland Palatinate.
Lubitz a inceput sa piloteze pentru Germanwings in 2013, dupa instructia urmata la Scoala de Aviatie Lufthansa, in Bremen. Avea la activ 630 de ore de zbor.
El fusese laudat de Federal Aviation Administration (FAA) pentru ca a intrunit si chiar a depasit standardele educationale si medicale impuse.
Lubitz facea parte din clubul aviatic LSC. "Andreas a devenit membru al acestui club inca din tinerete, pentru a-si indeplini visul de a zbura", a anuntat clubul, la putin timp dupa prabusirea avionului. 
"Si-a indeplinit visul, pentru care acum a platit cu viata", a mai precizat o notita postata pe site-ul clubului, potrivit WSJ.com.
Motivul care l-ar fi determinat pe Lubitz sa prabuseasca intentionat avionul nu este cunoscut, iar procurorii nu au speculat pe aceasta tema. Oficialii au respins insa pista terorista.
Cea mai probabila cauza a catastrofei aeriene din Alpii francezi a fost anuntata, joi, de procurori. Potrivit primelor informatii, copilotul a provocat intentionat prabusirea avionului, in timp ce pilotul era incuiat in afara cabinei, a anuntat procurorul francez Brice Robin, pe baza informatiilor furnizate de cutia neagra a aeronavei.
Copilotul, Andreas Lubitz, a ramas in viata pana la impactul final, dar nu a raspuns apelurilor repetate ale pilotului, care incerca sa intre in cabina.

Probleme in dragoste

Cotidianul german Bild, citat de Daily Mail, a anuntat ca Lubitz se afla in mijlocul unei "crize sentimentale" in relatia cu prietena sa in saptamanile dinaintea accidentului si probabil se straduia sa faca fata despartirii de aceasta.
In plus, Andreas Lubitz "a suferit de epuizare profesionala si depresie in anul 2009", a declarat mama unei foste colege de liceu a copilotului, citata de Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Femeia, care a preferat sa pastreze anonimatul, a explicat ca acesta ii marturisise fiicei ei ca avea depresie si epuizare, motiv pentru care intrerupsese cursurile pentru obtinerea licentei de pilot comercial in 2009, reluandu-le in 2012. Fiica femeii l-a vazut ultima data pe Andreas Lubitz, in varsta de 28 de ani, in decembrie 2014. "Atunci parea normal si spunea ca se simte foarte bine ca pilot", a subliniat femeia.
Noile informatii apar la cateva ore dupa ce politia a descins la apartamentul lui Lubitz pe care acesta l-ar fi impartit cu prietena lui. Ofiterii care au cercetat locuinta din Montabaur, la periferia Dusseldorf, a lui Lubitz au confiscat obiecte care ar putea oferi un "indiciu" cu privire la ce s-a intamplat cu avionul.
Ei au declarat ca obiectele respective au fost luate de la adresa pentru a fi verificate, dar au confirmat ca nu este vorba despre un bilet de sinucidere.
"Am gasit ceva ce va fi dus la testare. Nu putem spune ce este in acest moment, dar ar putea fi un indiciu semnificativ cu privire la ce s-a intamplat", a declarat Markus Niesczery de la politia din Dusseldorf. "Speram sa ofere unele explicatii".
Detectivii germani au fost fotografiati in timp ce transportau dovezi de la o alta proprietate in care pilotul locuia cu parintii lui, intr-un orasel de la nord de Frankfurt. Politistii au fost vazuti plecand cu saci mari albastri plini cu dovezi si cu un computer. Pilotul ar fi locuit, alternativ, la ambele adrese. 

andreas lubitz rhineland palatinate lubitz
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1107 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004974 (s)