News Flash:

CFR CLUJ a castigat Cupa Romaniei la penalty-uri, dupa ce a revenit de la 0-2 cu Dinamo

18 Mai 2016
969 Vizualizari | 0 Comentarii
cfr cupa
CFR Cluj a castigat, marti, Cupa Romaniei, dupa ce a invins pe Dinamo Bucuresti cu 7-6 in urma loviturilor de departajare, intr-o partida disputata pe Arena Nationala. In timpul regulamentar, scorul a fost 2-2. Dinamo a ratat de la 11 metri prin Dorin Rotariu.
Au marcat in timp regulamentar: Gnohere 23', Bicfalvi '36 / Juan Carlos Ruiz 47', Cristian Lopez 89'. Au inscris din lovituri de departajare: Bicfalvi, Gnohere, Anton, Lazar / Cristian Lopez, Tiago Lopes, Beleck, Petrucci. Singurul fotbalist care a ratat la loviturile de departajare a fost Dorin Rotariu.
1-0: Harlem Gnohere a deschis scorul din penalty. Atacantul francez a fost faultat in careu de Andrei Muresan, care a primit cartonas galben.
2-0: Eric Bicfalvi a dublat avantajul echipei Dinamo, dupa ce a inscris cu capul din centrarea lui Romario Kortzorg
2-1: CFR Cluj a redus din diferenta. Juan Carlos Ruiz l-a invins pe portarul lituanian Cerniauskas cu un sut din afara careului.
2-2: Cristian Lopez a egalat si a trimis jocul in prelungiri, dupa ce a inscris cu capul in urma unei centrari din lovitura libera.
Dinamo: Cerniauskas – Hanca (Marc 73'), Puljic, Mevlja, St. Filip – P. Anton (cpt) – D. Rotariu, Bicfalvi, Palic (Nedelcearu 83'), Kortzorg (Lazar 75') – Gnohere. Antrenor: Mircea Rednic.
CFR Cluj: T. Marc – T. Lopes, Larie, A. Muresan, Camora (cpt) – Gomelt (Lopez 46'), Petrucci, J. Carlos Ruiz – Jakolis, Bud (Beleck 59'), Nouvier (Bruno 80'). Antrenor: Antonio Conceicao.
Cartonase galbene: Hanca 33', Kortzorg 67', Nedelcearu 90+5' / Muresan 22', Tiago Lopes 70', Nouvier 79', Petrucci 87', Jakolis 119'
Cartonase rosii: -
Arbitri: Ovidiu Hategan (Arad), Octavian Sovre (Oradea), Sebastian Gheorghe (Suceava); aditionali: Alexandru Tudor (Bucuresti) si Sebastian Coltescu (Craiova); Rezerva: Adrian Radu Ghinguleac (Bucuresti).
Observator: Aron Huzu
Stadion: Arena Nationala, Bucuresti. Spectatori: 37.705.
Antrenorul echipei Dinamo, Mircea Rednic, a lasat de inteles ca nu pleaca de la echipa si a anuntat ca se va intalni miercuri cu finantatorul Ionut Negoita. Antrenorul formatiei Dinamo a declarat ca au fost jucatori care nu au vrut sa execute loviturile de departajare.
"Nu ne-a fost usor, am suferit, imi pare rau ca nu am putut sa ii oferim noi lui Ekeng aceasta Cupa. Mergem inainte, asta este fotbalul, ei au avut mai multa sansa decat noi. Suntem tristi, dar trebuie sa ii felicitam. Nu stiu daca am intrat relaxati, insa a venit golul din minutul 47. Am luat gol in minutele 47 si 89.", a declarat Mircea Rednic pentru sport.ro.
Mircea Rednic l-a felicitat pe Dorin Rotariu fiindca a avut curajul sa bata lovitura de departajare.
"Au ratat jucatori mai mari, aici e vorba de experienta. Toti am fost afectati, nu a fost un motiv ca Rotariu a fost afectat. Noi o saptamana ne-am antrenat si nu ne-am antrenat. Este lipsa de experienta. Noi am analizat evolutia lui Marc la penalty-uri. Il felicit pe Rotariu ca a vrut sa bata, au fost altii care nu au vrut sa execute loviturile de departajare.", a declarat antrenorul echipei Dinamo, Mircea Rednic.
Mircea Rednic a anuntat ca se va intalni cu finantatorul Ionut Negoita pentru a discuta viitorul sau la echipa.
"Pana pe 30 iunie, mai sunt antrenor, asa mi s-a transmis. Sunt asa de trist, nu ma gandesc la ce va fi. A ramas sa ma intalnesc cu domnul Negoita miercuri. Nu vorbim pe sms. Nu am vorbit pe sms, ne intalnim sau vorbim la telefon. Daca vrem sa fim mai puternici, trebuie sa si investim. Am cerut un atacant. Nu stiu daca raman, insa Dinamo trebuie sa se bata la anul la titlu. Pe viitor trebuie sa ne intarim, in unele momente experienta face diferenta. Ii felicit pe baieti pentru sezonul acesta si cred ca sunt multe realizari in acest an.", a spus Mircea Rednic la sport.ro.
Iuliu Muresan, presedintele echipei CFR Cluj, a declarat, dupa castigarea Cupei Romaniei de catre formatia clujeana, ca acest trofeu este un pansament moral si financiar pe final de sezon.
"Din multe puncte de vedere, a fost un meci special. Mai ales tinand cont de moartea lui Ekeng. Sunt invidios pe Dinamo ca au o asemenea galerie, dar ii felicit pentru asta. Mi-a adus aminte de meciurile mari din Liga Campionilor. Ca joc, nu cred ca Dinamo a fost peste noi. In repliza a doua, am dat gol repede si asta ne-a ajutat. La penalty-uri, eram siguri ca vom castiga, pentru ca baietii exerseaza mult astfel de faze. Este un pansament moral pe acest final de sezon. Sigur, vor veni si niste bani, trebuie sa tinem cont ca ne autofinantam in acest moment", a declarat Iuliu Muresan.
Presedintele echipei clujene a precizat ca acest trofeu reprezinta si un omagiu pentru fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng, trecut in nefiinta: "Ne vom tine de promisiune, vom trimite o replica a trofeului in Camerun. Patrick Ekeng merita sa aiba aceasta Cupa pe mormantul lui. Vom rezolva detaliile tehnice cu Federatia Romana de Fotbal, am inteles ca nu este transmisibil trofeul, dar vom trimite o copie sau o replica in miniatura".
Antrenorul lui CFR Cluj, Antonio Conceicao, a declarat dupa meci: "Sunt foarte fericit ca am castigat aceasta Cupa. Baietii au fost foarte buni, au dat dovada de caracter, s-au luptat, au revenit de la 0-2. Trebuie sa avem in vedere si galeria impresionanta a lui Dinamo. Le-am zis la pauza ca e important sa reuseasca sa marcheze repede un gol. Sa nu se gandeasca la scor, ci sa ramana foarte concentrati. Ei au intrat in teren, au dat totul si am reusit sa castigam trofeul".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004955 (s)