News Flash:

Centura de Sud a Timisoarei, inclusa in Master Planul General

26 Noiembrie 2014
1325 Vizualizari | 0 Comentarii
Timisorenii au primit doua cadouri de la Ministerul Transporturilor, chiar inainte de Craciun: includerea centurii de sud a orasului in Master Planul pentru Transporturi, respectiv mutarea centrului intermodal inapoi la Remerea Mare. Din pacate, aceste „cadouri” sunt doar birocratice, neexistand garantii ca proiectele vor fi realizate.
Dupa prima varianta a Master Planului, Timisoara disparea total din perspectiva de a beneficia de investitii in domeniul infrastructurii de transport. Nici centura, nici drumuri noi, mai mult, centrul intermodal era planificat pentru operare la o halta feroviara la Giroc.
Probabil sub presiunea publica, mai marii judetului au plecat de urgenta la Bucuresti pentru a mai salva ce se poate. Master Planul, unul contestat de toata lumea, a fost supus unei dezbateri publice. Iar pe lista punctelor incluse in varianta „dezbatuta” au fost incluse si proiectele Timisului: centura sud, respectiv mutarea centrului intermodal inapoi la Remetea Mare.
Modul in care centura a fost inclusa in master planul revizuit nu prea spune nimic, fiind extrem de vag precizat ce inseamna aceasta: „Includerea variantei ocolitoare Timisoara Sud in Scenariul de Referinta a Master Planului”.
„Recomandarea a fost luata in considerare si urmeaza a fi introdusa in forma finala a MPGT”, se spune la precizari. Cam atat... Deocamdata nu exista surse de finantare si nici cereri depuse in acest sens, scrie tion.ro.
Intr-un final,  cei de la Transporturi au realizat ca un terminal intermodal la Giroc nu isi are sensul. In concluzie, sugestiile lansate au fost luate in considerare: „Modificarea locatiei terminalului intermodal de la Timisoara-Semenic (locatia actuala) la aeroportul Traian Vuia”. De ce? „Alternativa propusa in cadrul dezbaterii publice va fi analizata o data cu elaborarea raportului de MPGT revizuit. Se au in vedere dificultatile de realizare a unui terminal intermodal de transport”, se spune in varianta revizuita a Master Planului, prezentata de ministrul Ioan Rus in cursul zilei de marti. Aceasta varianta imbunatatita urmeaza sa fie pusa pe masa Guvernului pana pe 15 decembrie.
Timisoara ar trebui sa mai aiba parte de un noi proiect conform modificarilor, de aceasta data in domeniul feroviar, mai precis modernizarea caii ferate dintre Arad si Timisoara.

timisorenii ministerul transporturilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008039 (s)