News Flash:

Cele mai comune 6 obiceiuri care ne distrug rinichii

30 August 2016
1200 Vizualizari | 0 Comentarii
rinichji cazut
Dupa cum stim cu toate, rinichii joaca rolul de filtru ce ajuta la eliminarea toxinelor, care altfel ar fi transportate de sange la organe. Tot rinichii echilibreaza nivelul mineralelor necesare bunei functionari a organismului. Rolul lor este, asadar, extrem de important.
Prin urmare, sanatatea rinichilor este o conditie pentru buna functionare a organismului. Sa aflam, in cele ce urmeaza, care sunt cele mai comune obiceiuri care distrug rinichii, conform site-ului santeplusmag.com.
Consumul insuficient de apa
Pentru a functiona in parametri optimi, rinichii au nevoie de apa. Apa ajuta la eliminarea toxinelor prin intermediul urinei si al transpiratiei si, in plus, hidrateaza organismul. Rinichii sunt cei care intermediaza evacuarea acestor toxine.
Consumul ridicat de alimente prea sarate sau prea dulci
Corpul nostru se debaraseaza de lichidele indezirabile filtrand sangele cu ajutorul rinichilor. Prin urmare, pentru a ca apa in exces din celule sa fie eliminata, este necesar un echilibru intre potasiu si sodiu.
Consumul exagerat de alimente prea sarate mareste nivelul sodiului din sange, fiind astfel perturbat echilibrul dintre cele 2 minerale. In consecinta, rinichii nu mai pot elimina eficient apa in exces din celule.
Urmarea fireasca a acestui lucru este faptul ca, din cauza lichidului in exces acumulat in organism, se creeaza o presiune suplimentara asupra vaselor de sange de la nivelul rinichilor. Cu timpul, capacitatea rinichilor de a elimina toxine se va reduce considerabil.
Consumul exagerat de alimente bogate in zahar favorizeaza acumularea calculilor renali, crescand cu 33% riscul formarii acestora.
Abtinerea de la urinat
Sa recunoastem! Cu toate am facut acest lucru la un moment dat. Motivele pentru care ne abtinem sa urinam atunci cand organismul ne-o cere sunt variate si nu conteaza absolut deloc daca ne gandim ca ne periclitam sanatatea. Abtinerea de la urinat este unul dintre cele mai frecvente obiceiuri care distrug rinichii, crescand riscul dezvoltarii infectiilor.
Infectiile bacteriene care se propaga in sistemul urinar pot afecta aparatul urinar, cauzand o varietate de afectiuni, printre care cistita si calculii renali.
Consumul crescut de carne rosie
Conform specialistilor nefrologi, consumul exagerat de carne rosie favorizeaza acumularea deseurilor in sange. Acest lucru implica mai multe eforturi din partea rinichilor, ceea ce poate determina leziuni si disfunctionalitati ale rinichilor.
Buna functionare a rinchilor este perturbata si de acidul fosforic prezent in cantitati semnificative in carnea rosie. In plus, aceasta substanta favorizeaza si formarea pietrelor la rinichi. Consumul optim de carne rosie este de 1g per kilogram corp. Asadar, o persoana care cantareste 60 kg ar trebui sa nu consume mai mult de 60 g carne rosie zilnic.
Acum ca ai aflat care sunt cele mai comune obiceiuri care distrug rinichii, incearca sa le eviti. Din pacate, afectiunile renale se instaleaza repede si au o evolutie relativ rapida. Le poti preveni diminuand consumul alimentelor care dauneaza rinichilor, consumand suficienta apa si mergand la toaleta imediat ce simti nevoia sa urinezi. fiisanatos.info

rinichii rinichii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004534 (s)