News Flash:

Cel putin sase morti in urma incendiilor de vegetatie din Portugalia si nordul Spaniei

16 Octombrie 2017
941 Vizualizari | 0 Comentarii
incendii australia
Cel putin sase persoane au decedat, iar alte 25 au fost ranite, majoritatea pompieri, in urma incendiilor de vegetatie care au afectat nordul Spaniei si Portugalia, potrivit presei internationale.
Aproximativ 500 de focare de incendii au fost identificate in zona afectata, iar mai bine de o suta dintre acestea erau inca active duminica noaptea. Peste 5.000 de pompieri incearca sa stinga incendiile, informeaza site-ul postului Euronews.
Trei persoane au decedat in nord-vestul Spaniei, iar alte doua sunt date disparute.
Temperaturi de pana la 36 de grade Celsius au fost inregistrate in aceasta perioada, un record pentru mijlocul lunii octombrie.
Meteorologii avertizeaza ca incendiile din Peninsula Iberica sunt favorizate de vanturile puternice generate de Uraganul Ofelia.
Incendiile ameninta orasele Vigo, Pontevedra si Ourense.
Patricia Gaspar, un purtator de cuvant al agentiei nationale de protectie civila din Potrugalia, a declarat ca duminica a fost "cea mai proasta zi de la inceputul anului", adaugand ca incendiile au fost cauzate de "temperaturile mai ridicate decat media pentru acest sezon si efectul cumulat al secetei, care a fost resimtita de la inceputul anului".
Trei autostrazi din Portugalia au fost inchise, inclusiv cea care face legatura intre Lisabona si Porto.
In Spania, autoritatile cred ca marea majoritate a incendiilor active in Galicia au fost declansate in mod deliberat.
"Sunt incendii absolut intentionate, premeditate, cauzate de oameni care stiu ce fac", a declarat seful guvernului regional din Galicia, Alberto Nunez Feijoo.
Flacarile au ajuns si in zona O Castro, un parc aflat in centrul orasului Vigo, a transmis televiziunea publica spaniola TVE, potrivit site-ului cotidianului The Telegraph.
Zona universitara a orasului este amenintata de flacari si un complex pentru studenti a fost evacuat. O fabrica de automobile din zona Vigo a fost, de asemenea, evacuata ca masura de precautie.
Cel putin zece scoli din Vigo au anulat cursurile de luni din cauza incendiilor, au anuntat oficialii locali.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006710 (s)