News Flash:

Ceapa te scapa de pistrui, bataturi si negi

15 Iulie 2018
1046 Vizualizari | 0 Comentarii
ceapa

 

Sucul proaspat de ceapa se foloseste pentru a vindeca diferite micoze, alunitele si pistruii. Contra negilor; amestecam ceapa cu sare marina si argila in parti egale. Sau scobim o ceapa si umplem cavitatea cu sare. Sau frecam negul cu o jumatate de ceapa rosie. 

Contra abceselor, furunculelor, hemoroizilor, sunt indicate cataplasme cu ceapa coapta. Pistruii se freaca de mai multe ori pe zi cu suc de ceapa. Si acneea se trateaza cu ceapa. Se fac spalaturi cu suc proaspat, de 2 ori pe zi. 

Ceapa este o leguma esentiala pentru sanatatea parului! Iata cum se foloseste pentru a nu ne pierde parul devreme!

Contra bataturilor: se ia o coaja de ceapa, se acopera cu otet timp de doua saptamani, apoi acea coaja se foloseste ca pansament pe locurile cu bataturi, pe timpul noptii. Se mai poate taia o ceapa in doua, se adauga otet si se incalzeste. Se foloseste ca pansament. In vechime, pe lovituri, se puneau legaturi cu ceapa pisata cu muchia toporului, nu tocata, presarata cu multa sare si stropita cu rachiu.

La arsuri, se aplica ceapa pisata si amestecata cu smantana. La galme, se punea ceapa pisata cu sare sau prajita cu sapun, untura ranceda cu ceapa. Sau ceapa fripta si frunze de nalba. Pentru durere de burta, se taia o ceapa in doua, se presara cu piper si se lega la buric.


sucul ceapa abceselor furunculelor hemoroizilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005166 (s)