News Flash:

Cea mai sanatoasa metoda de gatit orezul. Te ajuta sa previi diabetul si obezitatea

23 August 2017
1110 Vizualizari | 0 Comentarii
orez nefiert
Orezul este usor de preparat, iar organismul nu are dificultati indigestia amidonului. Cu toate acestea, la fel ca alte cereale, orezul nu este cea mai sanatoasa optiune pentru mese. Consumul de prea mult orez cauzeaza cresterea in greutate si creste riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2.

Orez alb este deosebit de periculos. O ceasca de orez alb are 200 de calorii, foarte mult amidon si prea putini nutrienti. 
Cercetatorii au descoperit o modalitate extrem de simpla care injumatateste numarul de calorii si adauga mai multi nutrienti orezului simplu.

"Am gatit orezul ca de obicei, doar ca, inainte de a-l pune in apa care fierbe, am adaugat uleiul de nuca de cocos, circa 3% din greutatea orezului. Dupa gatire, am lasat orezul in frigider pentru aproximativ 12 ore ", explica dr. Sudhair James, cercetator la Colegiul de Stiinte Chimice, Colombo, Western, Sri Lanka.

Ce se intampla cand adaugi ulei de cocos atunci cand fierbi orezul

Fierberea face amidonul usor de digerat, de aceea este transformat in glicogen si zahar, iar mai tarziu depozitat sub forma de grasime. "Adaugarea de lipide (in acest caz, ulei de nuca de cocos) reduce drastic procentul de amidon usor de digerat", completeaza dr. Pusparajah Thavarajah, explicand ca uleiul schimba de fapt structura amidonului. 

"Racirea ajuta la consolidarea amidonulului facandu-l mai greu de digerat si astfel orezul devine mai putin caloric", adauga dr. Thavarajah.

orezul digestia amidonului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006638 (s)