News Flash:

Ce trebuie sa faci pentru a scapa de buruienile din curte si gradina

3 Iulie 2018
994 Vizualizari | 0 Comentarii
buruieni

Daca va deranjeaza buruienile, care cresc printre pietrele de pavaj si alte locuri similare, atunci bicarbonatul de sodiu este solutia ideala. Pur si simplu presarati-o in aceste locuri si plantele insuportabile nu vor mai creste.

2. SAREA. Puteti sa pregatiti o solutie-minune, dizolvand un pahar de sare in 2 pahare (500 ml) de apa fierbinte. Turnati-o in jurul culturilor dumneavoastra, ca sa preveniti cresterea buruienilor. De asemenea, puteti pur si simplu sa presarati buruienile nedorite cu sare: ele nu va vor mai deranja o perioada lunga. Sarea nu numai omoara buruienile, ci, dizolvandu-se in straturile superioare ale solului dupa irigare, stopeaza cresterea altora o anumita perioada de timp.

3. OTETUL. Turnati cantitatea necesara de otet intr-un pulverizator si stropiti buruienile cu el, oferind o atentie deosebita radacinilor lor. Realizati aceasta procedura cu multa acuratete, deoarece, nimerind pe plantele de cultura, otetul va avea acelasi efect ca si pe buruieni.

4. VOTCA. Amestecati 30 ml de votca, 2 picaturi de sapun lichid si 2 pahare (500 ml) de apa. Turnati solutia obtinuta intr-un recipient cu pulverizator si stropiti buruienile, care sunt expuse la soare. Astfel ele se vor usca si nu vor mai creste o perioada indelungata. Aceasta solutie nu are efect pe plantele, care cresc in locuri umbrite.

5. MULCIUL. Mulcirea cu materiale organice sau anorganice reprezinta o arma cunoscuta in razboiul masiv cu buruienile. Acestea nu vor creste, deoarece nu vor avea acces la lumina solara.

6. SAPUNUL ERBICID. Mentionand otetul si sarea ca solutii separate, nu putem sa ignoram aceasta solutie eficienta, preparata pe baza lor. Ca sa pregatiti „asasinul” buruienilor cu propriile voastre maini, amestecati parti egale de sare, otet si sapun de rufe (dat prin razatoare). Presarati compozitia obtinuta pe buruieni.

7. CEREALELE FURAJERE. Acest produs impiedica dezvoltarea plantelor din seminte. Un anumit tip de gluten, prezent in compozitia lor, actioneaza ca agent blocant al cresterii. De aceea, cel mai oportun ar fi sa utilizati acest remediu la mijlocul verii, cand  plantele de cultura au crescut deja si aceasta solutie nu va fi periculoasa pentru ele. Aceste solutii sunt foarte economice si usor de utilizat. Daca cunoasteti alte metode eficiente de combatere a buruienilor, povestiti-ne despre ele prin intermediul comentariilor. Si nu uitati sa distribuiti aceste informatii utile prietenilor vostri, folosind retelele de socializare!


sarea otetul votca mulciul sapunul erbicid cerealele furajere
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006142 (s)