News Flash:

Ce trebuie neaparat sa faci dupa ce iesi de la dus

17 Decembrie 2016
905 Vizualizari | 0 Comentarii
dus burete
Acum ca s-au terminat sarbatorile, cei mai multi dintre noi facem promisiuni ca vom manca mai sanatos, vom dormi mai mult si ne vom face un abonament la sala. Va suna cunoscut? 
 
Desi toate acestea sunt planuri laudabile, este foarte important sa iti faci rezolutii care iti vor imbunatati si starea mentala si emotionala, cum ar fi …sa te uiti in oglinda de fiecare data cand iesi de la dus.
 
Este un lucru pe care il fac putini dintre noi, in graba de a ne infasura cat mai repede intr-un prosop pufos sau halat calduros. Gandul de a ne privi goi, cu toate defectele si fara filtre, suna la fel de distractiv ca probatul de blugi dupa un pranz generos. Cu toate acestea, psihologii atrag atentia ca daca ne evitam reflexia in oglinda devine mai dificil sa ne iubim propriile corpuri.
 
“Societatea in care traim ne-a invatat sa ne gandim constant la moduri in care sa devenim mai buni, sau cum sa ne corectam defectele. Din pacate, cu cat ne concentram mai mult pe defecte, cu atat ele se amplifica – si, in cele din urma, cei mai multi vor evita sa-si priveasca corpul in general", este de parere psihologul Sari Shepphird.
 
Pentru a contracara criticile, Shepphird recomanda sa va priviti reflexia in oglinda in fiecare zi si sa notati cinci lucruri care va plac la corpul vostru. Este important sa va formati obiceiul de a va concentra pe calitati si nu pe defecte.
 
Daca intampinati dificultati in a numi calitati, Shepphird recomanda sa incercati sa folositi ca punct de pornire complimentele pe care le-ati primit de la alte persoane. Daca veti urma acest mic truc in fiecare zi , nivelul stimei de sine va creste si veti avea o imagine mai buna asupra propriului corp.
 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1352 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006076 (s)