News Flash:

Ce se intampla in organismul tau daca mananci prune. Efectul este surprinzator pentru multa lume

12 Octombrie 2017
981 Vizualizari | 0 Comentarii
prune
Legumele si fructele proaspete, de sezon, ar trebui sa faca parte din alimentatia noastra zilnica alaturi de leguminoase, lactate si proteine. Iata care sunt cele mai importante fructe si legume din luna august care se gasesc pe piata noastra si de ce sunt bune pentru sanatate.

Prune

Prunele sunt o buna sursa de vitamina C. O singura pruna asigura 10% din necesarul zilnic de vitamina C. Mai contin vitamina A, sub forma de betacaroten, fibre, vitamina B2 si potasiu. Si prunele uscate, ca si cele proaspete, contin fitonutrienti care au calitati antioxidante puternice, ce distrug anumiti radicali liberi care ataca celulele umane. Acestia protejeaza si stratul natural de grasimi care compun neuronii creierului. Dupa cum se stie prunele sunt foarte bune si ca remediu pentru constipatie, avand efect laxativ. Din prune se poate face magiun, adica gem fara zahar, o sursa excelenta de vitamine, minerale si antioxidanti pentru iarna.

Pepene

Atat pepenele rosu cat si cel galben au putine calorii si sunt foarte bogati in apa, fiind foarte potriviti pe timp de canicula. Contin mult beta-caroten si licopen (antioxidant si anticancerigen). Consumul regulat de pepeni este benefic pentru rinichi, scade riscul imbolnavirii de cancer. Pepenii au un usor efect laxativ, ajuta la regenerarea tesuturilor si regleaza secretia de tiroida. O portie de pepene galben contine 46 de calorii si o cantitate insemnata din vitaminele A si C. Mai contine potasiu si magneziu. Licopenul, intalnit de obicei la tomate, este prezent in cantitați mari si in pepenele rosu. Acesta previne cancerul de prostata, cancerul la san, cancerul endometrial, cancerul la plaman si colorectal.

Mure si afine

Fructele de padure mov au un continut bogat in fibre, antioxidanti, potasiu, vitamina C, vitamina E, vitamina K si mangan. În plus, nu contin multe calorii. Aceste fructe protejeaza creierul si inima de boli si au cel mai mare numar de antioxidanti, dintre toate fructele, luptand impotriva oxidarii celulelor si a radicalilor liberi. De asemenea, ajuta la inhibarea bacteriilor de tip E.coli. Murele sunt remineralizante si astringente, antireumatice si hipotensive si pot ameliora simptomele osteoporozei sau emfizemului pulmonar, arteriosclerozei, candidozei bucale sau fibromului uterin. Antocianozidele din afine (care dau culoarea albastru inchis) impiedica procesul de deteriorare a vederii. Afinele mai sunt recomandate in caz de ulcer gastric, gripa, angina pectorala si sunt excelente pentru detoxifierea organismului.

Pere

Contin fibre, vitamina C, cupru si vitamina K. Consumul unei pere asigura 15-20% din necesarul zilnic de fibre al organismului. Fibrele din pere scad nivelul colesterolului si micsoreaza sansele de imbolnavire de cancer mamar pentru femeile de varsta a doua si a treia. Un pahar de suc proaspat de pere asigura 10% din necesarul zilnic de cupru, minreal care protejeaza organismul de radicalii liberi.

Vinete

Pigmentul care le coloreaza este benefic pentru creier si pentru sanatatea inimii. Vinetele contin vitamina B6 si K si au multe fibre. De asemenea, sunt bogate in minerale, precum potasiu, magneziu, mangan, cupru dar si in vitamine: B1, B3 si B6. Mai contin acid folic si un antioxidant puternic- nasuninul, care protejeaza deteriorarea celulelor creierului precum si sistemul vascular, scazand colesterolul din sange.

prune pepene pere vinete
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1291 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005195 (s)