News Flash:

Ce sanctiune a primit profesorul care a fotografiat eleve in toaleta

15 Octombrie 2015
1090 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi clasa I
Dragos Toma Silvestru, profesorul de sport de la Scoala nr. 164 din Capitala care a fotografiat eleve in toaleta, a fost sanctionat cu diminuarea salariului cu 10 la suta, timp de trei luni, a anuntat, miercuri, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).
Profesorul a fost sanctionat cu diminuarea salariului cu 10 la suta, pe o perioada de trei luni, in baza hotararii Consiliului de administratie al unitatii de invatamant, intrunit marti, a precizat ISMB.
In urma sesizarii parintelui unui elev, la Scoala nr. 164 din Capitala a fost constituita o Comisie de cercetare disciplinara in cazul profesorului Dragos Toma Silvestru. Comisia a intocmit un raport pe care l-a inaintat Consiliului de administratie al unitatii de invatamant.
Si ISMB a facut un control la Scoala Gimnaziala nr. 164, din Sectorul 6, dupa ce un parinte a reclamat ca profesorul de sport Dragos Toma Silvestru a fotografiat eleve in toaleta. ISMB a primit sesizarea in 1 octombrie, iar in 2 octombrie a fost trimisa la scoala o echipa de inspectori.
"Concluziile echipei de control au scos in evidenta urmatoarele aspecte: domnul profesor Silvestru Toma Dragos a realizat mai multe fotografii in timpul orei de educatie fizica si sport, justificand ca fotografiile pot reprezenta o dovada a nerespectarii disciplinei de catre elevi; fotografierea ilegala a elevilor fara acordul parintilor; lipsa de comunicare dintre scoala si parintii elevilor", arata ISMB.
Echipa de control a ISMB a propus monitorizarea Scolii nr. 164, constituirea unei comisii de cercetare, la nivelul unitatii de invatamant, "pentru verificarea presupuselor abateri sesizate de parintii elevilor" si realizarea, in cel mai scurt timp, a unei inspectii generale.
Raportul intocmit in urma acestor verificari a fost trimis unitatii de invatamant, pentru a lua masurile care se impun, in calitate de angajator al profesorului, preciza ISMB.
Profesorul acuzat ca fotografia eleve de clasa a II-a in toaleta scolii a recunoscut fapta, dar a aratat ca ar fi vrut sa fie o amenintare pentru elevi, ca sa ii disciplineze, a spus ministrul Educatiei, aratand ca astfel de persoane nu au ce cauta in invatamant, iar masurile in aceste cazuri trebuie sa fie ferme.
Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a adaugat ca nu exista nicio legatura intre o astfel de fapta si disciplina si ca nu intelege cum mai exista in invatamant profesori care ameninta.
"Cazul de la Scoala 164 este absolut regretabil. Profesorul de educatie fizica si-a recunoscut fapta, dar mai trist este ca a si explicat ca ar fi vrut sa fie o amenintare pentru copii, pentru ca sa-i disciplineze. Nu vad legatura intre o astfel de fapta si disciplina. Pe de alta parte, nu inteleg cum mai exista in sistemul de invatamant romanesc profesori care ameninta. Imi pare rau ca trebuie sa spun deschis astfel de persoane nu au ce cauta in invatamantul romanesc, iar exemplele pe care noi, Ministerul Educatiei, le dam trebuie sa fie ferme", a declarat ministrul Sorin Cimpeanu.
Surse din Politie au declarat, pentru MEDIAFAX, ca mama unei eleve de clasa a II-a de la Scoala 164 s-a prezentat, in 1 octombrie, la Sectia 22 Politie, unde a povestit ca fiica sa, in varsta de opt ani, a fost fotografiata, cu telefonul mobil, in timp ce se afla la toaleta, de catre profesorul de educatie fizica Dragos Toma Silvestru. Femeia a povestit ca fiica sa a intrat in toaleta scolii impreuna cu alte doua colege, care, in momentul in care barbatul a intrat, au tipat si au fugit.
In urma sesizarii, profesorul a fost audiat la Sectia 22 Politie, care se afla in apropierea unitatii de invatamant, iar politistii i-au retinut telefonul mobil, pentru o perchezitie informatica. Profesorul de sport este cercetat pentru violarea vietii private.
Potrivit anchetatorilor, profesorul Silvestru ar fi cunoscut in randul elevilor ca un dascal sever si care obisnuia sa aiba o atitudine agresiva.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1325 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004949 (s)