News Flash:

Ce sa faci ca sa scapi de mirosul neplacut al picioarelor

27 Februarie 2018
1091 Vizualizari | 0 Comentarii
picioare

Mirosul picioarelor poate fi provocat de o serie de factori, cel mai comun fiind lipsa igienei si inmultirea excesiva a bacteriilor. Mirosul picioarelor si transpiratia acestora pot fi jenante, dar cu ajutorul catorva remedii naturale puteti scapa cu succes de ele. Iata cateva remedii naturale pentru prevenirea mirosului picioarelor si a transpiratiei excesive.

Ce cauzeaza mirosul picioarelor?

Principala cauza este transpiratia acestora. Transpiratia, desi nu miroase, creeaza un mediu propice dezvoltarii bacteriilor. Multiplicarea bacteriilor este responsabila de mirosul rau al picioarelor. Purtarea pantofilor inadecvati si/sau a sosetelor (in special cele din poliester si nailon) si aerisirea insuficienta inrautatesc aceasta afectiune.
Sosetele absorb cantitati variabile de transpiratie; purtarea pantofilor fara sosete creste cantitatea de transpiratie ce sta in contact cu piciorul si prin urmare si cantitatea de bacterii ce provoaca mirosul urat. Parul de pe picioare este deasemenea un alt factor ce contribuie la dezvoltarea bacteriilor.

Mirosul picioarelor (sau bromhidroza) este cauzat de bacteriile ce se dezvolta pe picioarele calde si umede. Transpiratia creeaza un mediu favorabil in care bacteriile se pot multiplica. Talpile picioarelor prezinta numeroase glande sudoripare ce secreta transpiratie compusa din apa, sodiu, clorura, grasimi si acizi. Inmultirea bacteriilor si productia acestor elemente duc la aparitia mirosului neplacut al picioarelor.
 
Iata cateva remedii naturale eficiente pentru mirosul picioarelor:
Bicarbonatul de sodiu
Adauga putin bicarbonat de sodiu intr-o galeata cu apa si inmoaie-ti picioarele pentru 10 minute. Acesta va creste aciditatea si va reduce semnificativ mirosul picioarelor. Bicarbonatul de sodiu creeaza un mediu ostil ce nu permite bacteriilor sa se dezvolte, prevenind astfel mirosurile neplacute.

Ceaiul negru
Fierbe apa impreuna cu 5 plicuri de ceai pentru 15 minute. Lasa apa sa devina potrivit de calda, apoi baga-ti picioarele in aceasta. Apoi usuca-ti picioarele si aplica pudra pe acestea.

Uleiul din arbore de ceai
Spala bine picioarele, usuca-le si aplica putin ulei din arbore de ceai pe talpile picioarelor. Nu aplica uleiul direct. Amesteca aproximativ 10 picaturi din acesta cu 10 ml ulei din germeni de grau sau migdale.

Cateva sfaturi pentru prevenirea mirosului picioarelor:
Spala-ti zilnic picioarele folosind sapun antibacterian. Exfoliaza-le o data sau de doua ori pe saptamana pentru a inlatura celulele moarte. Nu uita de zona dintre degete.
Usuca-ti picioarele imediat dupa spalare.
Schimba in mod regulat sosetele.
Aplica pudra intre degete pentru a mentine picioarele uscate si a intarzia dezvoltarea bacteriilor.
 


mirosul picioarelor ceaiul negru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004665 (s)