News Flash:

Ce risca copiii care consuma numai lapte vegetal

6 Iulie 2018
893 Vizualizari | 0 Comentarii
lapte amande

Copiii care nu consuma lactate de vaca, ci alternative precum lapte de soia, migdale sau orez vor fi mai scunzi. Este concluzia unui nou studiu stiintific din Canada. Cercetatorii canadieni au analizat 5000 de copii cu varste cuprinse intre 2 si 6 ani. Si au stabilit ca este suficient un singur pahar de lapte care nu este de origine animala pe zi pentru ca micutii sa fie cu aproape jumatate de centimetru mai scunzi decat media varstei.

Expertii spun ca, spre exemplu, un copil de 3 ani care bea trei cani de lapte de soia sau migdale este cu un centimetru jumatate mai mic de inaltime decat cel care consuma lapte de vaca. Nu este asa o diferenta mare cand ai aceasta varsta, dar specialistii canadieni spun ca modificarile devin mult mai vizibile in adolescenta, potrivit digi24.ro.

Studiul sugereaza ca unul dintre motivele pentru aceasta diferenta de inaltime ar putea fi faptul ca laptele care provine din plante nu stimuleaza factorul de crestere de tip insulinic (IGF) asa cum o face laptele de vaca. Pe de alta parte, specialistii spun ca nivelurile mai scazute de IGF pot reduce riscul unor fracturi sau chiar al aparitiei unor tipuri de cancer. 

Cu siguranta studiul canadienilor va resuscita controversa despre beneficiile laptelui de vaca versus alternativele la acesta. Laptele de vaca ramane probabil cea mai buna optiune, sunt de parere specialistii, dar bauturile extrase din plante pot furniza, la randul lor, nutrientii necesari precum proteine, calciu, magneziu, potasiu, care, de departe, sunt de preferat altor sucuri si bauturi pe care majoritatea copiilor le-ar bea cu mare placere


copiii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1107 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005840 (s)