News Flash:

Ce materiale organice sunt cele mai potrivite pentru hainele de copii?

7 Iulie 2023
1886 Vizualizari | 0 Comentarii

Din ce în ce mai mulți părinți află acum cât de important este să cumpere pentru micuții lor haine realizate din materiale organice, lipsite de pesticide, de insecticide, de coloranți și alte substanțe chimice care pot afecta substanțial starea de sănătate a copiilor. Hainele din bumbac organic sunt cele mai recomandate și apreciate de către părinți, deoarece bumbacul este un material potrivit pentru toată perioada anului. Se curăță cu ușurință și oferă copiilor confort sporit și libertate de mișcare. 

Dacă sunteți în căutare de haine realizate din materiale organice, iată ce alte materiale sunt recomandate pentru copii în afară de bumbacul organic:

Haine pentru copii fabricate din cânepă organică

Pentru creșterea cânepei, nu sunt necesare pesticide, îngrășăminte sau alte substanțe chimice. Modalitatea tradițională pentru obținerea cânepei presupune lăsarea tulpinelor de cânepă pe câmp pentru ca vremea să acționeze asupra lor. În schimb, în China, fermierii au început să folosească substanțe chimice pentru a accelera procesul de recoltare a cânepei. Fibra naturală de cânepă deține proprietăți excelente, motiv pentru care unele dintre cele mai populare branduri de haine sportive au început să folosească cânepă pentru fabricarea articolelor de îmbrăcăminte. De la tricouri și jachete din cânepă pentru trekking până la tricouri fitness și haine pentru copii, cânepa este un material deosebit de performant, atât timp cât aveți grijă să achiziționați haine din cânepă cultivată organic. 

Haine pentru copii fabricate din lână organică

Lâna este un alt material deosebit de recomandat pentru hainele celor mici, chiar din primele lor luni de viață. Este un material folosit din cele mai vechi timpuri, care în continuare își demonstrează caracteristicile excelente. Lâna este o fibră care se regenereză, care oferă confort termic în lunile reci și care asigură răcoare în sezonul cald și care este în mod natural rezistentă la flacără. Dacă sunteți în căutare de îmbrăcăminte inedită pentru copii, realizată din lână organică, puteți achiziționa haine handmade pentru fete din lână Merinos, fabricate după procedura tradițională de fierbere a lânei. Este deosebit de important să optați doar pentru haine din lână organică, deoarece lâna non-organică a fost tratată cu pesticide și a fost obținută prin practici inumane. 

În cele din urmă, bambusul este un alt material utilizat din ce în ce mai frecvent pentru fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, inclusiv a hainelor pentru copii. De la lenjerie de corp, tricouri, pijamale și până la așternuturi pentru pat, bambusul este un material deosebit de apreciat. Este considerat un material verde și prietenos cu natura, deoarece este consistent, crește foarte ușor, nu necesită prea multă apă și poate fi cultivat rapid. Însă, pentru ca bambusul să fie adus într-o formă utilizabilă, poate fi necesar un proces foarte intensiv, care utilizează substanțe chimice dure. 

Expunerea omului la toxinele implicate, plus daunele aduse mediului din jurul fabricilor, fac ca bambusul să nu mai fie un material atât de ecologic. Cele mai multe articole de îmbrăcăminte și așternuturi din bambus sunt fabricate din raion de bambus sau celuloză de bambus, care se obțin printr-un proces chimic intensiv. Dacă doriți să vă bucurați de caracteristicile bambusului, încercați să optați pentru așternuturi și îmbrăcăminte din 100% bambus organic, realizate fără utilizarea de substanțe chimice.

 

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 33 queries | Mysql time :0.005995 (s)