News Flash:

Ce manifestari au loc astazi de Ziua Timisoarei. Vezi lista artistilor care vor concerta

2 August 2014
996 Vizualizari | 0 Comentarii
Municipalitatea timisoreana sarbatoreste in acest sfarsit de saptamana 95 de ani de la intrarea primelor trupe romanesti in oras, pe 3 august 1919, si instaurarea administratiei in limba romana.
Pentru a marca evenimentul, Primaria Timisoarei organizeaza trei zile de evenimente ce stau sub semnul manifestarilor culturale, care au debutat ieri pe Aleea Personalitatilor din Parcul Central, unde are loc dezvelirea busturilor oamenilor de litere si cultura muzicala Gheorghe I. Tohaneanu (fost profesor universitar, doctor in filologie, scriitor, unul dintre intemeietorii invatamantului universitar filologic timisorean) si Nicolae Boboc (compozitor, muzicolog si eseist-filosof, dirijor al Filarmonicilor din Arad si Timisoara), urmate de dezvelirea bustului florarului Arpad Muhle (arhitect peisagist, fiul celebrului horticultor Wilhelm Muhle, cel mai important rozerist al Romaniei din perioada interbelica si care a initiat reamenajarea Parcului Rozelor, dupa ce a fost distrus in Primul Razboi Mondial). 
Sambata, 2 august, incepe cu o competitie sportiva intre echipe de fotbal de amatori formate din reprezentanti ai Primariei Timisoara si ai oraselor infratite si partenere.
Momentul central va avea loc la miezul zilei, la Padurea Verde, in apropierea Muzeului Satului Banatean, unde se va desfasura ceremonia de inaugurare si sfintire a Monumentului Rezistentei Anticomuniste din Banat, organizata de Primaria Municipiului Timisoara, impreuna cu Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania - Filiala Timis. Aici au fost executati zeci de banateni de elita, care au refuzat sa serveasca noul regim politic importat din Rusia comunista, dupa terminarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial. 
'Evenimentul este un bun prilej de a aduce un profund omagiu istoriei multiseculare a urbei noastre, alaturi de o istorie mai recenta, extrem de dureroasa, in care zeci si sute de locuitori ai acestui colt de tara au luptat si s-au jertfit pentru apararea libertatii, demnitatii si fiintei noastre nationale', a spus primarul Nicolae Robu.
Seara, in Piata Victoriei va avea loc un alt concert, sustinut de Maxim, Lora, Elena Gheorghe si Connect-R, iar de la ora 22.00 incepe Crosul nocturn Timisoara, ajuns la cea de-a III-a editie.
Duminica, 3 august, va avea loc o intalnire cu Alice Francis si Oceana tot in Piata Victoriei, manifestarile incheindu-se cu un foc de artificii.
Sarbatorirea Zilei Timisoarei la 3 august a fost hotarata in 1999 de Consiliul Local.

Program 2 august – sambata    Program actiuni sportive  “Cupa oraselor infratite„ - turneu de mini fotbal cu echipe de amatori  09.00 – 18.00 Baza Sportiva Colterm Participa  echipe reprezentand Municipiul Timisoara si echipe invitate care reprezinta orasele infratite si partenere   12.00 – la Padurea Verde, in vecinatatea Muzeului Satului, va avea loc ceremonia de inaugurare si sfintire a Monumentului Rezinstentei Anticomuniste din Banat, organizata de Primaria Municipiului Timisoara, impreuna cu Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania, Filiala Timis.  Evenimentul este un bun prilej de a aduce un profund omagiu istoriei multiseculare a urbei noastre, alaturi de o istorie mai recenta, extrem de dureroasa, in care zeci si sute de locuitori ai acestui colt de tara au luptat si s-au jertfit pentru apararea libertatii, demnitatii si fiintei noastre nationale.   Piata Victoriei     20.00 - concert            Maxim           Lora            Elena Gheorghe           Connect-R   22.00 Crosul  nocturn Timisoara Crosul nocturn  a ajuns la cea de-a treia editie si este organizat in sistem de participare open. Inscrierile se fac in mod gratuit, avand limita de varsta a concurentilor de 18 ani. Crosul Nocturn se va desfasura pe cca 3,5 km si are startul incepand cu orele 22.00, de pe Bv. C.D.Loga nr.1(in fata Primariei Municipiului Timisoara), unde va avea loc si sosirea. Traseul este urmatorul: Primaria Municipiului Timisoara  – str.20 Decembrie – Bv. I.C.Bratianu –str. Michelangelo – str.Cluj – str. V.Babes – Bv.Mihai Viteazul – str.20 Decembrie - Primaria Municipiului Timisoara.   Crosul este realizat in parteneriat cu Atletic Club Maraton.
Citeste mai mult: adev.ro/n9kgta
 
 AGERPRES

municipalitatea timisoreana primaria timisoarei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0914 (s) | 33 queries | Mysql time :0.034135 (s)