News Flash:

Ce inseamna daca ai par pe sani? Al 3-lea motiv te va uimi

11 Octombrie 2017
1175 Vizualizari | 0 Comentarii
sani
Daca observi ca in jurul mamelonului incep sa creasca fire de par, ar fi bine sa mergi la medic. Asta pentru ca de vina pot fi unele dereglari hormonale.

Ce inseamna daca ai par pe sani

Parul care creste pe sani poate semnala anumite dereglari hormonale. Din acest motiv este bine sa mergi la endocrinolog pentru a afla despre ce este vorba.
De-a lungul timpului, femeile se confrunta cu mai multe dereglari hormonale. Din cauza lor poate sa apara par in diferite zone precum spate, sani sau fata. Cand observi aceste schimbari, vizita la medic este necesara. In urma unor analize de sange, medicul poate afla care este cauza pilozitatii in exces.

Parul de pe sani apare din mai multe motive:

1. Tulburarile hormonale pot fi de vina. Cand creste nivelul testosteronului, poti observa ca apar fire de par pe sani. Lucrul acesta este firesc la pubertate. In jurul varstei de 20 de ani poate fi un lucru obisnuit. Dar, daca observi ca ai aceasta problema si dupa varsta asta, este bine sa mergi la medic. Ar putea fi vorba despre anumite probleme hormonale pe care trebuie sa le tratezi.

2. Sindromul ovarului polichistic este o alta problema care poate duce la aparitia parului pe sani. Este o afectiune pe care o au multe femei. Apare din cauza hormonilor androgeni in exces. De aceea poate sa apara parul in zone precum sanii, fata sau spatele femeilor.

3. Sarcina este un alt motiv pentru care apare parul in zona sanilor. Femeile care urmeaza sa devina mame se pot confrunta cu aceasta problema. Dar nu trebuie sa intre in panica deoarece este un lucru temporar. Schimbarile hormonale sunt firesti in perioada sarcinii. Dupa nastere totul va reveni la normal. Dupa aceea, firele de par din zone precum sanii, fata sau spatele vor disparea.

sursa: teo

medic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006238 (s)