News Flash:

Ce despagubiri a platit Omniasig pentru accidentul din Muntenegru de anul trecut

17 Iunie 2014
941 Vizualizari | 0 Comentarii
Suma despagubirilor aferente dosarelor de dauna solutionate si in curs de solutionare deschise in urma accidentului rutier al autocarului cu turisti romani produs in Muntenegru in iunie 2013 se ridica la peste 4,2 milioane euro, a anuntat marti Omniasig Vienna Insurance Group.
Autocarul implicat in accident era asigurat de catre Omniasig, printr-o polita de raspundere civila auto obligatorie (RCA) si o polita de asigurare facultativa Casco.

In baza politei RCA, au fost deschise 47 dosare de dauna pentru cei 45 de pasageri ai autocarului si cei doi soferi, precum si un dosar pe Carte Verde pentru un cetatean din Muntenegru.
Astfel, 40 de cazuri au fost deja solutionate pe cale amiabila, doua sunt in curs de solutionare pe aceeasi cale, iar in cadrul dosarului de dauna care avea ca obiect pretentiile de despagubire formulate de catre familia soferului vinovat de producerea accidentului, aceste pretentii nu au fost acoperite de polita RCA.
"Speram ca si celelalte patru cazuri sa fie rezolvate pe cale amiabila, iar daca acest lucru nu se va realiza, este probabil ca acestea sa fie solutionate de catre instantele de judecata competente, conform prevederilor legale in vigoare", se arata in comunicatul Omniasig.
Valoarea totala a despagubirilor acordate pentru riscurile de deces si de vatamare corporala in cele 42 de cazuri solutionate pe cale amiabila si a dosarului deschis pentru vatamarea corporala a minorului muntenegrean se ridica la 4,15 milioane de euro.
Totodata, in baza politei CASCO, pentru acoperirile de asigurare a bagajelor, deces si invaliditate permanenta, au fost platite despagubiri in valoare de 88.000 euro, conform limitelor individuale specificate in contractul de asigurare.
In urma accidentului din Muntenegru, in care a fost implicat un autocar cu turisti romani, si-au pierdut viata 18 persoane, printre care si soferul autocarului, iar alte 29 au fost ranite.
Omnniasig este parte a grupului Vienna Insurance Group (Austria), care detine peste 99% din actiunile asiguratorului roman.
Societatea este al doilea jucator pe piata locala a asigurarilor dupa nivelul subscrierilor din 2012.
VIG mai detine pe piata romaneasca BCR Asigurari de Viata si Asirom.
Omniasig are un capital social de 439,64 milioane de lei.

vig
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1309 (s) | 33 queries | Mysql time :0.047982 (s)