News Flash:

CASCADA BIGAR din Caras-Severin, cea mai frumoasa din lume, poate fi admirata in siguranta, dupa amenajari eco-turistice

26 Mai 2017
1136 Vizualizari | 0 Comentarii
bigar
Cea mai frumoasa cascada din lume, Cascada Bigar, din judetul Caras-Severin, poate fi vizitata in siguranta, oamenii pot cobori pana la baza acesteia pentru a o admira, incepand din aceasta luna, dupa ce lucrarile de amenajare eco-turistica au fost finalizate, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Incepand din luna mai, Cascada Bigar isi intampina vizitatorii cu un traseu turistic accesibil, ce permite coborarea in siguranta pana la baza caderii de apa. Aproximativ 140.000 de euro au fost investiti de catre Coca-Cola in cadrul unui proiect ce a avut ca scop realizarea unor lucrari de amenajare eco-turistica a zonei cascadei Bigar.
Ideea proiectului a apartinut unor angajati ai fabricii din Timisoara, care au vizitat zona si si-au dorit ca accesul la baza cascadei sa fie mai usor si mai sigur.
„In Romania sunt atat de multe comori, locuri unice, cum este cascada Bigar, care au nevoie de noi sa le protejam si sa le ducem povestea mai departe. (…) Am alocat mult timp, energie si resurse, si iata-ne ajunsi la final. In cazul de fata insa, finalul coincide cu inceputul – este ca si cum povestea cascadei reincepe cu dreptul. Suntem onorati ca am putut sa contribuim pentru ca povestea cascadei Bigar sa cucereasca mai usor cat mai multi oameni”, a declarat Irina Ionescu, din partea Coca-Cola Romania.
Lucrarile de amenajare eco-turistica au inceput in iulie 2016, iar dupa zece luni, acestea au fost finalizate. In cadrul proiectului a fost amenajat un traseu pietonal intre parcare si intrarea in parcul national, de-a lungul DN 57B, un drum de acces de la intrarea in parc si constructia unei platforme care faciliteaza accesul la baza cascadei si a unor spatii si poteci intre cascada si izvor.
De asemenea, a fost realizata o trecere catre Grota Bigar, aflata in apropierea cascadei, iar zona a fost dotata cu panouri informative, pubele ecologice, marcaje de atentionare si locuri cu repaus.
In fiecare an, zeci de mii de turisti viziteaza Cascada Bigar. Situata in Valea Minisului, din judetul Caras-Severin, la jumatatea distantei dintre localitatile Anina si Bozovici, pe DN 57B, Cascada Bigar reprezinta unul dintre cele mai importante obiective turistice din Romania.
In 2013, presa internationala de specialitate a nominalizat Cascada Bigar drept cea mai frumoasa cascada din lume. Mediafax.ro

cascada bigar caras-severin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005860 (s)