News Flash:

Cartile bisericesti sustin ca in iad se afla mai multe femei decat barbati. Uite care e motivul uluitor

22 Mai 2018
990 Vizualizari | 0 Comentarii
carte de rugaciuni

Se povesteste intr-o carte bisericeasca numita Patericul, ca un sfant parinte l-a legat pe un diavol ce venise la el sa-l ispiteasca, sa nu poata pleca pana nu-i va spune unele amanunte; printre altele l-a intrebat sfantul parinte pe diavol, de care suflete sunt mai multe in iad, de femei sau barbati?

Diavolul i-a spus ca sunt mai multe femei. Si l-a intrebat sfantul: Dar pentru ce sunt mai multe femei in iad, caci la biserica sunt femei mai multe? Iar diavolul i-a raspuns: sunt intr-adevar la biserica mai multe, dar degeaba, deoarece pentru trei feluri de pacate sunt mai multe femei in iad.


In primul rand pentru pacatul mandriei, caci ele sunt cele mai bune curse ale noastre cu care lucram si le invatam cum sa se impodobeasca si cum sa atraga barbatii in pacatul desfranarii. In al doilea rand, pentru ca ele sunt foarte bune de gura si prin ele facem noi cele mai bune certuri, paraciuni, spargeri de case si tot prin ele lucram si farmecele, spurcand sufletele si trupurile oamenilor; adevarat este ca femeile se ocupa mai mult cu descantatul, cu vrajile, cu ghicitul, alearga pe la aceste ghicitoare.

In al treilea rand, dupa ce au facut fara frica si rusine toate acestea, cand se duc la spovedanie nu se spovedesc cu sinceritate si nu spun pacatul asa cum l-au facut. Se spovedesc spunand pacatele ca si cand n-ar fi ele de vina, arunca vina ori pe barbatii lor, ori pe vecinii lor, sau pe copii ori pe altcineva, pentru ca asa le invatam noi, zice diavolul si le dam rusine ca sa ramana nespovedite cum trebuie, cu pacatele neiertate, sau chiar dublate. Iar cand le iese sufletul, vin in ghearele noastre caci nu s-au spovedit cum trebuie. Iata de ce sunt mai multe femei in iad, a zis diavolul. Frati crestini, sa luam aminte sa nu ne inselam singuri, ca daca ne-am pierdut sufletul, am pierdut tot.

sursa: ganduri din ierusalim


diavolul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1403 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008346 (s)