News Flash:

Carmen Dan: 840 ambulante, 270 autospeciale SMURD si 9 aeronave, pregatite pentru a interveni pe canicula. Recomandarile Ministerului Sanatatii pentru aceasta vreme

29 Iunie 2017
823 Vizualizari | 0 Comentarii
cort canicula
Aproximativ 840 de ambulante, 270 de autospeciale si noua aeronave SMURD sunt pregatite sa intervina, la nivel national, in perioada caniculei, a declarat, miercuri, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.
"Pentru aceasta perioada, la nivel national sunt disponibile, in medie, 840 de ambulante si 270 autospeciale SMURD care pot interveni la solicitarile cetatenilor. In functie de evolutia situatiei, numarul echipajelor de interventie poate fi suplimentat. Totodata, in cele 7 puncte de operare aeriana, la nivelul intregii tari, sunt pregatite 9 aeronave SMURD care actioneaza in cazurile deosebite", a declarat, miercuri, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la comandamentul de la sediul MAI.
Totodata, ministrul Afacerilor Interne le-a cerut prefectilor din judetele aflate sub avertizare de canicula sa monitorizeze permanent efectele temperaturilor ridicate asupra populatiei si sa verifice stocurile de medicamente de urgenta, in special cele destinate afectiunilor care sunt agravate de canicula. Carmen Dan a solicitat structurilor pentru situatii de urgenta o atentie crescuta pentru ca exista riscul unor incendii de vegetatie.
In cadrul Comandamentului, reprezentantul Administratiei Nationale de Meteorologie a mentionat ca perioada cu temperaturi ridicate se va manifesta pana duminica, existand posibilitatea emiterii in zilele urmatoare si a altor avertizari meteorologice, inclusiv de Cod Rosu de canicula.
Ministerul Sanatatii le recomanda oamenilor sa evite, pe timp de canicula, expunerea prelungita la soare intre orele 11.00 si 18.00 si sa consume zilnic intre 1,5 - 2 litri de lichide fara sa astepte aparitia senzatiei de sete. 
Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa urmeze sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11 si 18.
De asemenea, MS solicita serviciilor de ambulanta alertarea echipajelor si suplimentarea acestora, acolo unde numarul solicitarilor este in crestere.
In perioadele de canicula este recomandat consumul zilnic de lichide (intre 1,5 – 2 litri de lichide), fara a astepta sa apara senzatia de sete. Este necesar un pahar de apa (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.
Medicii ne sfatuiesc sa consumam fructe si legume proaspete (pepene galben, rosu, prune, castraveti, rosii) deoarece acestea contin o mare cantitate de apa. O doza de iaurt produce aceeasi hidratare ca si un pahar de apa.
Specialistii le recomanda oamenilor sa consume alimente proaspete din magazinele care dispun de instalatii frigorifice functionale de pastrare a alimentelor.
Se va evita consumul alimentelor usor perisabile. Este obligatorie evitarea bauturilor cu continut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahar (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.
"Daca este absolut necesar sa ne expunem la soare intre orele amiezii trebuie sa folosim o tinuta adecvata: palarii de soare, haine lejere si ample, din fibre naturale, de culori deschise. Evitati activitatile in exterior care necesita un consum mare de energie (sport, gradinarit, etc) si aveti grija de persoanele dependente de voi (copii, varstnici, persoane cu dizabilitati) oferindu-le, in mod regulat lichide, chiar daca nu vi le solicita", arata Ministerul Sanatatii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006226 (s)