News Flash:

Capusele au facut ravagii si la Timisoara. Zeci de persoane s-au prezentat la spital

4 Mai 2018
1197 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Victor Babes din Timisoara

    Zeci de oameni au ajuns in perioada minivacantei de 1 Mai la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes” din Timisoara cu muscaturi de capusa. S-au ales cu capuse de la Padurea Verde, din parcurile Timisoarei sau de pe campurile sau gradinile satelor din judet.
La Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara au ajuns de vineri, 25 aprilie, pana joi, 3 mai, 48 de persoane muscate de capuse. Dupa ce s-au adresat sectiilor de chirurgie pentru a le fi extrasa capusa, acestora le-a fost prescris tratament cu antibiotice care se acorda in astfel de cazuri.

„Am avut 48 de cazuri cu muscaturi de capuse pentru profilaxie si le prescriem reteta pentru antibiotic. Se administreaza antibiotic daca capusa a ramas in tegument (piele) mai mult de 24 de ore”, a spus doctorul Virgil Musta, purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babes” Timisoara.

Conform doctorilor, un pacient a luat capuse de la Padurea Verde, altii din anumite parcuri din Timisoara sau de prin gradini si campii din mediul rural.

Doctorii va recomanda sa va duceti imediat la Urgente, sa vi se extraga capusa, pentru a evita orice riscuri. Capusa trebuie extrasa din piele (tegument) in maxim 24 de ore de la intepatura pentru a evita riscurile.


spitalul boli infectioase timisoara parcurile victor babes
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007119 (s)