News Flash:

BREAKING NEWS! Alina Bica, ani grei de inchisoare! Sentinta socanta in cazul Videanu

29 Noiembrie 2016
1331 Vizualizari | 0 Comentarii
alina bica3
Instanta suprema a dat marti o sentinta in dosarul in care fostul procuror sef al DIICOT, Alina Bica, este acuzata ca l-a favorizat pe fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, prin ridicarea unui sechestru. Sentinta va putea fi atacata la Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.


Alina Bica a fost condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare, informeaza #romania tv#.
Adriean Videanu a fost achitat si i s-a ridicat sechestrul de pe bunurile blocate.


Judecatorii instantei supreme urmeaza sa anunte, marti, un verdict in procesul Bica-Videanu. Decizia nu este definitiva.


Inalta Curte de Casatie si Justitie a incheiat, in 23 noiembrie, dezbaterile in dosarul de coruptie al fostului procuror-sef al DIICOT, Alina Bica, dupa ce acuzarea si apararea au prezentat pledoariile finale. Astfel, acuzarea a cerut condamnarea celor doi la pedepse cu executare orientate spre maximum, in vreme ce aparatorii au aratat ca probele nu demonstreaza acuzatiile DNA si au cerut achitarea clientilor lor.
Dupa incheierea pledoariilor, in ultimul cuvant, Alina Bica a aratat in fata judecatorilor ca ancheta penala a inceput la initiativa sa si ca, in cazurile lui Tender si Videanu, a semnat sase adrese pentru a pune sechestru pe activele Titan Mar.


"Unde-mi este reaua credinta si favorizarea infractorului?”, s-a intrebat Bica. Fostul procuror sef al DIICOT a mai spus: ”In cazul Tender am actionat cu convingerea ferma ca ma aflu in fata unei solicitari venite din partea unei alte institutii care a invocat ratiuni de stat. N-am vazut niciun procuror trimis in judecata pentru solutiile date in ancheta”.


Bica a adaugat ca a acceptat sa-si piarda functia, dar nu si libertatea. ”Lui Tender Dumnezeu i-a dat mintea sa clarifice lucrurile. Presupusa intalnire pe care a avut-o cu mine nu este demonstrata de nimic altceva. In cazul celor trei procurori audiati nu coincide nicio fraza. Procesul lui Tender de la Tribunal s-a amanat din chestiuni de procedura. Am acceptat, in urma presiunilor venite din partea lui Coldea, am acceptat sa imi pierd functia, dar nu si libertatea. Cred ca sunt cel mai prost infractor din Romania”, a incheiat Bica.


La randul sau, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a aratat ca, pe 20 august 2013, el nu mai era actionar al societatii Titan Mar.


”Daca facem azi o solicitare la ONRC veti vedea acelasi raspuns. Sunt doar actionar fondator. M-a uimit intocmirea acestui dosar in cateva zile. Nu mi-au dat cateva ore sa aduc actele. Daca procurorul DIICOT care a pus sechestru ar fi respectat legea si ar fi pus sechestru pe titlurile de valoare nu mai eram astazi in fata dumneavoastra. O societate care a fost fanion 80 de ani lasa in spate un oras mai trist. Am dat jumatate din oamenii din Simeria afara. Aveam export de patru sau cinci milioane de euro, acum avem export de 100.000 de euro. In decembrie 2014, procurorul general a anulat decizia de ridicare a sechestrului pe actiunile mele. Si astazi suntem sub sechestru. Sunt nevinovat”, a conchis Videanu.


In dosarul cunoscut sub numele "Bica 2", fosta sefa a DIICOT este acuzata de favorizarea fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, in dosarul Romgaz-Interagro, si a omului de afaceri Ovidiu Tender in dosarul Rafo-Carom. Procesul a fost secretizat pe durata audierii martorilor din dosar dupa ce declaratia unui martor a fost inregistrata in sala de judecata si apoi difuzata in audiovizual.


In rechizitoriu, procurorii sustin ca in 24 septembrie 2013, intr-un dosar instrumentat de catre DIICOT - Structura Centrala, procurorul de caz a dispus luarea masurilor asiguratorii prin instituirea unui sechestru asupra unui numar de 80 actiuni, detinute la o firma de catre Adriean Videanu.


"La data de 25 februarie 2014, pentru a-l favoriza pe Videanu Adriean, inculpata Bica Alina Mihaela, in calitate de procuror sef al DIICOT, a dispus printr-o ordonanta, cu incalcarea prevederilor legale de competenta (...) admiterea solicitarii inculpatului Videanu Adriean si a ridicat sechestrul asigurator", mai arata anchetatorii. Ei precizeaza ca, in acel dosar, Videanu este cercetat alaturi de alte persoane pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 de dolari si punerea in pericol a sistemului energetic national pe segmentul gazelor naturale.


La cererea de ridicare a ridicare a sechestrului, Adriean Videanu ar fi depus inscrisuri din care ar fi rezultat, in mod fals, ca nu mai detinea actiunile respective din august 2012.

alina bica adriean videanu diicot
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1451 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005107 (s)