News Flash:

Bilantul inundatiilor in Valcea: 92 case distruse, peste 400 de oameni evacuati si 155 salvati

5 August 2014
1515 Vizualizari | 0 Comentarii
Un numar de 92 de locuinte au fost distruse in timpul inundatiilor din perioada 29 - 31 iulie in judetul Valcea, bilantul realizat de autoritatile locale aratand ca inundatiile au afectat sute de case din 55 de localitati, iar peste 400 de oameni au fost evacuati si 155 salvati din calea apelor.
Potrivit bilantului facut public, luni, de Prefectura Valcea, peste jumatate dintre localitatile judetului Valcea au fost afectate de inundatiile puternice de la sfarsitul lunii iulie.
Astfel, viiturile din perioada 29 - 31 iulie au provocat inundatii in 55 dintre cele 89 de orase si comune ale judetului, fiind afectate localitatile Alunu, Amarasti, Babeni, Baile Olanesti, Balcesti, Barbatesti, Berislavesti, Boisoara, Brezoi, Budesti, Bujoreni, Bunesti, Calimanesti, Copaceni, Creteni, Diculesti, Dragasani, Dragoesti, Fartatesti, Francesti, Galicea, Ghioroiu, Golesti, Gradistea, Gusoieni, Horezu, Lacusteni, Lapusata, Malaia, Mihaesti, Milcoiu, Muereasca, Nicolae Balcescu, Olanu, Orlesti, Pausesti Maglasi, Pausesti Otasau, Perisani, Popesti, Racovita, Ramnicu Valcea, Roesti, Rosiile, Salatrucel, Sinesti, Slatioara, Stoenesti, Stroesti, Sutesti, Sirineasa, Stefanesti, Tomsani, Vaideeni, Vladesti si Zatreni.
Viiturile puternice venite pe mai multe cursuri de apa au distrus complet 92 de locuinte, au inundat 281 de case, 313 curti si 71 de beciuri. Un numar de 404 persoane au fost evacuate, iar 155 au fost salvate din calea apelor. De asemenea, doua persoane si-au pierdut viata dupa ce au fost luate de viituri.
Cea mai afectata dintre localitati este comuna Vaideeni, unde viiturile venite pe paraul Luncavat a provocat cele mai mari pagube, zeci de case dintr-un catun fiind luate de ape.
Si infrastructura rutiera a fost afectata, fiind inundate cinci drumuri nationale si 17 drumuri judetene. De asemenea, au fost afectate cinci retele de alimentare cu apa, doua retele de alimentare cu gaze, 12 retele electrice si 31 de puncte de transformare.
Purtatorul de cuvant al Prefecturii Valcea, Dan Luciani, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca autoritatile nu au stabilit pana acum valoarea totala a pagubelor provocate de inundatiile de la sfarsitul lunii iulie, in prezent lucrandu-se la o astfel de evaluare. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 33 queries | Mysql time :0.015569 (s)