News Flash:

BILANT CUTREMURATOR! Cel putin 43 de copii ucisi de torentul de noroi din Columbia

3 Aprilie 2017
1050 Vizualizari | 0 Comentarii
noroi columbia
Cel putin 43 de copii se afla intre cele 254 de persoane ucise de un torent de noroi care a devastat orasul columbian Mocoa, in urma unor ploi torentiale care au devastat regiunea andina din nord-vestul Americii de Sud, relateaza AFP.
”Am fost informat ca bilantul a crescut la 254 de morti”, a scris presedintele Juan Manuel Santos intr-un mesaj postat pe Twitter dupa iesirea din matca a trei rauri, vineri noaptea, care a provocat ”un ocean de noroi” ce a luat totul, potrivit unor martori.
Cel putin ”43 sunt copii. Ne rugam pentru ei. transmitem condoleante familiilor lor”, a spus intr-o alocutiune seful statului, care a preluat conducerea echipelor de salvare si de reparatii de la fata locului.
Sub un cer inchis, caldura si umiditatea impregnau Mocoa, un oras cu 40.000 de locuitori, capitala Putumayo, unde ploaia a incetat duminica.
Numerosi locuitori incercau sa-si caute rudele intre daramaturi sau sa-si salveze bunurile din noroi.
”Am pierdut totul. Totul totul totul. Am venit si am salvat abia cat incape intr-o geanta”, a declarat Henry Orado, in varsta de 45 de ani, care incerca sa spele un polover si un maiou in apa plina de noroi din fata fostei sale locuinte.
VEHICULE AVARIATE
In jur este dezolant - papusi dezmembrate, incaltaminte imprastiata, radacini de copaci, vehicule avariate printre care locuitori trec incoace si incolo carand frigidere, mobile scoase dintre daramaturi.
Majoritatea cartierelor afectate sunt sarace, locuite de unele dintre cele 6,9 milioane de persoane stramutate din calea conflictului armat care sfasie Columbia de la inceputul anilor '60.
Inaintand prin noroi, salvatori ii ajuta continuu pe sinistrati.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005627 (s)