News Flash:

Bilant al pagubelor la Timisoara, dupa FURTUNA violenta de duminica: Mii de copaci distrusi, 17 scoli si 3 spitale afectate

19 Septembrie 2017
845 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara2
Trei mii cinci sute de copaci au fost distrusi la Timisoara in urma furtunii de duminica, iar inlocuirea lor costa 3,5 milioane de lei. La Gradina Zoologica din Timisoara, unde o femeie a murit lovita de o creanga, este nevoie de 800.000 de lei pentru remedierea pagubelor.
Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca a fost realizata o prima evaluare a pagubelor produse de furtuna puternica de duminica, in timpul careia cinci persoane din judetul Timis si-au pierdut viata.
Potrivit primarului Timisoarei, duminica vantul a batut cu 108 km/h, iar pe alocuri cu 122 km/h.
“Am un bilant care inca nu este definitiv. Se estimeaza ca circa 3.500 de arbori au fost distrusi: unii smulsi cu radacini cu tot, altii retezati la sol, altii cu ramurile dislocate. Valoarea costurilor pe care le va comporta inlocuirea lor, pentru ca nu vom lasa Timisoara cu mai putini arbori, se ridica la circa 3,5 de milioane de lei”, a spus Robu.
Potrivit acestuia, echipele de interventie au actionat in special pe principalele artere din oras, astfel incat masinile sa poata circula, iar “in ultima instanta” se va interveni pentru degajarea copacilor cazuti in parcuri.
Pagube importante au fost inregistrate si la Gradina Zoologica din Timisoara, unde o femeie a murit, lovita de o creanga. Potrivit estimarilor reprezentantilor municipalitatii, este nevoie de aproximativ 800.000 de lei pentru remedierea stricaciunilor.
De asemenea, au fost afectate acoperisurile a trei piete din Timisoara.
Totodata, au fost afectate de furtuna puternica de duminica si 17 unitati de invatamant din Timisoara, care nu au curent electric, acoperisul a fost distrus sau in curte sunt copaci cazuti.
“Intreaga documentatie va fi prezentata domnului premier, pentru obtinerea banilor de la bugetul de stat pentru despagubiri. In primul rand, ne orientam catre pagubele din scoli si spitale, asa cum am discutat cu premierul Mihai Tudose”, a afirmat Nicolae Robu.
De asemenea, au fost afectate acoperisurile a trei spitale din oras, precum si Filarmonica Banatul si sediul Primariei Timisoara. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006227 (s)