News Flash:

Benzinariile Agip din Romania, preluate de MOL

7 Mai 2014
1286 Vizualizari | 0 Comentarii
Grupul ungar de petrol si gaze MOL a cumparat de la compania petroliera italiana Eni 208 benzinarii din Romania, Cehia si Slovacia, ajungand prin aceasta tranzactie sa detina aproximativ 2.000 de statii de distributie a carburantilor in 11 tari.
"Grupul MOL a anuntat astazi acordul de vanzare – cumparare cu Eni, vizand entitati de afaceri in Cehia, Slovacia si Romania, inclusiv retele de distributie de carburanti (care functioneaza in prezent sub marca Agip). (...) Preluarea activitatii de vanzari engros de carburanti de la Eni, in tarile respective, este de asemenea inclusa in acest acord", potrivit unui comunicat al companiei ungare.
Eni a intrat pe piata romaneasca a distributiei de carburanti in 1995 si opereaza in Romania 42 de benzinarii sub marca Agip. Prin preluarea acestora, MOL va ajunge la o retea de distributie a carburantilor de 189 de unitati.
"Tranzactia vizeaza, printre altele, operatiunile de vanzari engros si preluarea gestiunii entitatilor locale. Pozitia grupului MOL in Cehia va fi puternic sustinuta prin aceasta achizitie: cele 125 noi benzinarii, alaturi de cele 24 sub marca Slovnaft si cele 125 statii PAP Oil, vor majora cota de piata a grupului MOL la peste 10%. Vanzarile medii ale retelei nou achizitionate reprezinta aproape dublul mediei nationale", se precizeaza in comunicat. Mediafax
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 33 queries | Mysql time :0.034997 (s)