News Flash:

Basescu, mesaj catre Iohannis: Nu lasati mostenire doar Palatul Cotroceni si gradina!

2 Iunie 2018
789 Vizualizari | 0 Comentarii
base

Traian Basescu i-a transmis, vineri, un mesaj preşedintelui Klaus Iohannis, îndemnându-l să declanşeze un referendum cu tema numirii şi revocări procurorilor, în caz contrar, actualul şef al statului va lăsa moştenire doar Palatul Cotroceni şi grădina.

"Nu lăsaţi moştenire doar Palatul Cotroceni şi grădina! 1.Susţin aplicarea art.132, alin. 1 din Constituţia României care precizează: ”Procurorii îşi desfăşoară activitatea potrivit principiului legalităţii, al imparţialităţii şi al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justiţiei." 2.Susţin aplicarea art.54, alin 4 din legea 303/2004 care precizează : "Revocarea procurorilor din funcţiile de conducere…se face de către Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei…". 3.Susţin aplicarea art 94, alin C din Constituţia României care precizează :"Preşedintele României numeşte în funcţii publice conform legi" . Altfel spus, nesocotind Constituţia şi legea în vigoare, Curtea Constituţională l-a pus pe Preşedintele României în postura de a fi obligat să se subordoneze voinţei ministrului justiţiei, deşi acesta are doar mandatul legal de a propune, Preşedintele fiind decidentul.", a scris fostul preşedinte Traian Băsescu, pe Facebook.

Actualul lider PMP a prezintat şi efectele acţiunilor PSD-ALDE care au reuşti să îi reducă atribuţiile preşedintelui României.

"Acest lucru este profund neconstituţional şi are următoarele efecte : a) Dispare dublul control pe revocarea procurorilor de pe marile parchete, decizia rămânând strict la discreţia ministrului justiţiei care este numit politic în guvern de un partid şi nu este ales direct ca Preşedintele. b)În deciziile sale, ministrul va fi supus influenţelor partidului din care provine atât la numirea, cât şi la revocarea procurorilor, iar riscul revenirii la epoca Năstase este iminent, asupra şefilor parchetelor instituindu-se un control politic al partidului aflat la guvernare prin ministrul justiţiei, care a devenit unic decident. c)Din punct de vedere al exercitării atribuţiunilor constituţionale, Preşedintele României devine nerelevant având în vedere că funcţia prezidenţială este golită de atribuţii. A pierdut dreptul de a numi preşedintele Autorităţii Naţionale de Comunicaţii (ANCOM) pentru că a luat-o Parlamentul, a pierdut supremaţia în politica externă pentru că a luat-o Dragnea şi Dăncilă, a pierdut dreptul de decizie în numirea şi revocarea procurorilor pentru că l-a luat Toader pentru Tăriceanu şi Dragnea", a completat Băsescu.


traian basescu klaus iohannis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1060 (s) | 33 queries | Mysql time :0.038335 (s)