News Flash:

Basescu, despre gratieri: Voi reflecta, pana acum nu am avut motive sa acord niciuna in acest mandat

12 Martie 2014
958 Vizualizari | 0 Comentarii
Traian Basescu
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că până acum nu a avut motive să acorde nicio graţiere în actualul mandat, menţionând că va reflecta de la caz la caz şi că preşedintele poate face mult rău justiţiei prin abuzul de graţieri. Şeful statului a precizat că mama lui George Becali a venit, marţi, la Cotroceni, la Relaţii cu publicul, unde a lăsat o petiţie. Preşedintele a amintit faptul că există un aviz negativ din partea Ministerului Justiţiei cu privire la graţierea lui George Becali, care este facultativ.

Traian Băsescu a spus că nu a făcut multe graţieri în primul mandat, dar în al doilea mandat nu a mai făcut niciuna, nici măcar pe motive umanitare. El a ţinut să sublinieze că graţierea este un act al preşedintelui şi atât. Şeful statului a explicat că dacă în primul mandat avea semne de întrebare cu privire la voinţa justiţiei de a funcţiona, în cel de-al doilea nu a mai avut motive să creadă că cea mai mare parte a justiţiei nu ar funcţiona.

"Am plecat de la premisa că, decât un om pe care l-am respectat şi îl respect, l-am admirat şi îl admir, indiferent despre cine vorbim, îl cunosc mai bine sau mai puţin, între un astfel de om şi a respecta un judecător, am preferat să respect judecătorul pe care nici măcar nu îl cunosc", a declarat Traian Băsescu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1074 (s) | 33 queries | Mysql time :0.037445 (s)