News Flash:

Barack Obama a inceput o vizita istorica in Hiroshima

27 Mai 2016
1076 Vizualizari | 0 Comentarii
obama
Barack Obama a ajuns vineri in Hiroshima, fiind primul presedinte american care viziteaza orasul japonez in timpul mandatului sau, dupa bombardamentele nucleare din 1945 in care au murit 140.000 de persoane, relateaza BBC News online.
Obama a ajuns la baza americana din Iwakuni din apropiere, dupa ce a parasit summitul G7.
El a declarat ca vizita sa in Hiroshima este "o marturie despre cum si cele mai dureroase fracturi pot fi reunite", dar a precizat ca nu intentioneaza sa-si prezinte scuzele in fata poporului japonez pentru bombardamentele efectuate de americani in 1945.
Cel putin 140.000 de persoane au murit in atacul nuclear de la Hiroshima de pe 6 august 1945 cand a fost lansata prima bomba nucleara din lume. O a doua bomba nucleara a fost lansata doua zile mai tarziu in Nagasaki, ucigand inca 74.000 de persoane.
Obama a declarat personalului militar de la baza Marinei americane din Iwakuni, situata la circa 40 de kilometri de Hiroshima, ca evenimentul de vineri este "o oportunitate de a aduce omagii in memoria tuturor celor care au murit in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial".
"Este o sansa de a ne reafirma angajamentul de a pastra pacea si siguranta in lume, unde armele nucleare nu vor mai fi in curand necesare", a completat liderul american.
El va merge la memorialul victimelor atacului nuclear din Hiroshima si se va intalni cu supravietori, vizita sa starnind reactii diverse printre locuitorii japonezi.
Jimmy Carter a vizitat Hiroshima, dar dupa incheierea mandatului la Casa Alba.

barack obama hiroshima
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005975 (s)