News Flash:

Banatenii isi fac partid

5 August 2015
1035 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara
Partidul Banatanilor prinde tot mai mult contur. Si-a redactat Statutul Politic, iar acum este in cautarea imnului si a blazonului. “Noi suntem vocea Randuielii Banatane!”, este sloganul PB.
Preambul la Statutul Politic
“Verba volant, scripta manent! Preambul: In numele lui Dumnezeu Atotputernicul, membrii Partidul Banatanilor constienti de responsabilitatea lor fata de Creator, hotarati sa reinnoiasca alianta lor pentru a consolida libertatea, democratia si pacea in semn de solidaritate si deschidere spre lume, intariti/ convinsi/neclintiti (aveti posibilitatea sa alegeti intre cele trei variante) sa traiasca cu totii diversitatea lor in respectul fata de aproape si in echitate, constienti de bunurile comune si de sarcina lor de a-si asuma responsabilitatile fata de generatiile viitoare, stiind ca doar cel ce se foloseste de libertatea sa este liber intr-adevar si ca forta comunitatii se masoara in functie de bunastarea celui mai vulnerabil dintre membrii acesteia, dispun urmatorul Statut Politic al Partidului Banatanilor”, se arata in preambul, scrie ziuadevest.ro.
Mesajul PB
“Noi, cei care ne adresam dumneavoastra acum, suntem datornicii Randuielii Banatane si cu sau fara voia dumneavoastra ne vom plati datoriile . Noi suntem cei care vrem sa traim banataneste in Banat - indiferent daca ne-am nascut aici sau ne-am asezat aici; Noi nu facem deosebiri intre etnii si religii si avem drept cod de comportament social si de munca Randuiala Banatana. Prin Noi vorbesc generatiile care au facut din BANAT o regiune cu cel mai inalt nivel de dezvoltare economica si sociala din aceasta parte de Europa ; prin noi vorbesc cei care au facut - acum mai bine de un secol - cercuri literare si reviste in satele banatane; prin noi vorbesc cei care au facut industrie grea in Banatul Montan intr-o vremea cand intr-o buna parte din Europa nu se cunostea cuvantul industrie; prin noi vorbesc cei care au facut - primii - canale navigabile si agricultura ''dupa metoda'' si cei care au aprins prima lampa electrica din Europa in Capitala Banatului, Timisoara; prin noi vorbesc cei care s-au opus miticizarii Banatului in perioada interbelica; prin noi vorbesc cei care s-au zbatut sa pastreze Banatul profund occidental in epoca bolsevico-comunista; prin noi vorbesc cei pe care i-au vanat bolsevico-comunisti ca pe niste fiare; prin noi vorbesc cei deportati in Rusia si in baltile Baraganului; prin noi vorbesc cei alungati peste hotare; prin noi vorbesc cei vanduti precum vitele in Israel sau Germania; prin noi vorbesc cei care au trecut cu greu granita spre Democratie, dar si cei care au fost ucisi, torturati si incarcerati pentru ca voiau sa fie Liberi; prin noi vorbesc cei care au spus - la Timisoara, Lugoj, Resita, Caransebes ..... - in Decembrie 1989 : DESTUL ! si au iesit cu mainile goale in fata tancurilor Puterii bolsevico-comuniste; prin noi vorbesc cei care s-au opus si se opun neo-bolsevico-comunistilor care au prins fraiele Romaniei dupa 1989; prin noi vorbesc cei care s-au stabilit in Europa, America sau Australia si sunt atenti la tot ce tine de pastrarea Randuielii Banatene in Banat; prin noi vorbesc cei care vor sa faca regionalizare dupa regiunile istorice; prin noi vorbesc cei care vor sa desfiinteze judetele trasate pentru a distruge regiunile istorice din Transilvania si Banat; prin noi vorbesc cei care vor descentralizare administrativa si fiscala; prin noi vorbesc, deoarece Noi suntem vocea Randuielii Banatane”, este mesajul Partidului Banatanilor.

partidul banatanilor mesajul pb
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 22 queries | Mysql time :0.010302 (s)