News Flash:

Balbele continua! Ce spune ministrul de Finante despre taxa de solidaritate

19 Octombrie 2017
1034 Vizualizari | 0 Comentarii
misa
Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a explicat, joi, ca taxa de solidaritate de 2% va fi un fond prin care se doreste asigurarea angajatului in cazul in care firma a intrat in insolventa. 90% din acest procent va merge insa la bugetul de stat, potrivit ministrului.
"E vorba de o contributie de solidaritate sociala, nu e taxa noua. In baza legii 200 din anul 2006, exista un fond de sprijinire a salariatilor pentru care angajatorul nu plateste contributii. Exista, de asemenea, o directiva europeana, o decizie a Consiliului, nr. 80/987 a Comisiei Economice Europene, care reglementeaza instituirea unui fond pentru toti angajatii pentru companiile la care au lucrat si au intrat in insolventa. Se doreste asigurarea angajatului in situatia in care angajatorul nu i-a platit contributiile si intra in insolventa", a declarat ministrul Finantelor, Ionut Misa.
Ministrul sustine ca poate fi stabilita orice valoare, iar directiva europeana nu prevede un procent fix.
"Acest 2% nu inseamna integral fondul de salarii. O parte se va continua ca venit la bugetul de stat, ca ulterior de la bugetul de stat sa fie acoperite financiar pentru partea de sanatate si pentru asigurari sociale. Din 2 % ,90 % merge la bugetul de stat pentru a acoperi diferite destinatii in functie de solutiile bugetare, si 10 % catre sprijinirea tuturor salariatilor care se pot confrunta cu o situatie in care angajatorul intra in insolventa si nu le achita obligatiile angajatilor, fiindu-i afectata pensia. 90% va fi venit la bugetul de stat si va avea ca destinatia plata catre anumite obligatii sociale", spune Misa.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006503 (s)