News Flash:

Aurescu: Aderarea Romaniei ar intari spatiul Schengen

7 Septembrie 2015
1175 Vizualizari | 0 Comentarii
aurescu
Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a declarat, duminica seara, in contextul crizei migrantilor, ca Romania a dovedit ca isi poate gestiona si intretine foarte bine frontierele externe, afirmand ca aderarea tarii noastre, inclusiv in acest context, nu ar face decat sa intareaca spatiul Schengen.
"Romania a dovedit, prin activitatea pe care o desfasoara institutiile de profil si care se ocupa de gestionarea fontierelor externe ale Romaniei, ca se comporta, ca un responsabil si veritabil stat Schengen, de facto. Ne intretinem si ne gestionam foarte bine frontierele noastre externe. Cred ca o aderare a Romaniei, inclusiv in acest context, nu ar face decat sa intareaca spatiul Schengen si cred ca acest lucru este stiut bine de responsabilii din UE. Este adevarat, contextul in sine, dosarul imigratiei face destul de dificila o discutie despre aderarea oricarui stat la spatiul Schengen, a declarat ministrul de externe, Bogdan Aurescu, la Digi 24 TV.
Intrebat daca este posibil ca aderarea etapizata a Romaniei sa fie amanata, Aurescu a raspuns ca ramane de vazut acest lucru afirmand ca "practic, nu este timp, avand in vedere concentrarea intregii atentii si a eforturilor pe aceasta problema (criza migrantilor n.r-)". Mediafax.ro

bogdan aurescu schengen romania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007716 (s)