News Flash:

ATENTIE! Machiajul de Halloween poate ucide

21 Octombrie 2015
1310 Vizualizari | 0 Comentarii
machiajj
Specialistii trag un semnal de alarma si spun ca partea care ar trebui sa ne dea fiori de Halloween nu este evenimentul, ci ingredientele din machiajul folosit. Cei care au planuit sa se machieze strident in acest an ar trebui sa fie foarte atenti in ceea ce priveste produsele cosmetice folosite. Efectele secundare pot fi extreme, iar specialistii spun ca inclusiv vestimentatia poate fi periculoasa. De exemplu, un medic dermatolog din New York, dr. Sejal Shah, prezinta o lista de probleme cu care se pot confrunta cei care aleg sa se machieze strident de Halloween.

"In afara de aditivi, produsele cosmetice pentru machiaj contin cateva ingrediente de baza, cum ar fi parfumuri, substante emoliente sau conservanti. Machiajulde Halloween este ieftin pentru ca aceste ingrediente de baza nu sunt de calitate si ataca pielea. S-a descoperit inclusiv ca produsele de machiaj de acest gen contin metale grele, care pot cauza probleme", a spus dr. Shah. De exemplu, textura groasa a machiajului de Halloween poate genera acnee severa. In SUA, comerciantii nu sunt obligati sa detina autorizatie FDA pentru a-si vinde produsele, exceptie facand aditivii de culoare. Cu toate acestea, alergiile pot fi generate si de culori. Cele mai periculoase culori sunt rosul, negrul si cele care dau cosmeticelor nuante foarte inchise.

Probleme pot fi generate si de masti, accesorii de plastic sau de adeziv. Pielea absoarbe substantele toxice, chiar daca mastile nu sunt purtate decat cateva ore. De exemplu, o masca nepotrivita poate genera iritatii, in timp ce adezivul va poate lasa fara unghii sau gene sau chiar cu riduri in jurul ochilor. Cele mai periculoase sunt metalele grele, care se regasesc in cosmeticele folosite de Halloween. Acestea sunt toxice, iar daca sunt aplicate pe toata suprafata pielii pot duce chiar la otravire.

alarma halloween machiajul produsele cosmetice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006869 (s)