News Flash:

Atac informatic la site-uri de presă franceze. Le Parisien, L'Express sau Radio France nu sunt accesibile

16 Ianuarie 2015
1899 Vizualizari | 0 Comentarii
Numeroase site-uri de presa franceze, printre care Le Parisien, L'Express sau Radio France, sunt inaccesibile vineri, dupa ce au fost vizate de un atac informatic, relateaza Le Monde in editia electronica.
Hackerii au blocat accesul la site-urile publicatiilor L'Express, 20 minutes si Le Parisien, ale trustului Radio France, si chiar la site-urile Mediapart, Slate, Vanity Fair si Gamekult.
De asemenea sunt inaccesibile site-urile unor companii precum Accor, Alinea, Thalys sau Kiloutou.
Contactat de Le Monde, L'Express a confirmat ca site-ul sau este inaccesibil, precizand ca este o problema de la compania care gazduieste aceste site-uri, Oxalide. Intr-un mesaj pe Twitter, Oxalide a confirmat ca se confrunta cu un "incident privind infrastructura sa".
Blocarea site-urilor sugera initial un atac cibernetic prin blocarea serviciului, insa este putin probabil ca un astfel de atac sa poata bloca toate site-urile gazduite de o companie.
Mai multe grupuri de hackeri au amenintat recent ca vor desfasura actiuni "de amploare" impotriva unor site-uri franceze, dar pana in prezent nu a fost publicata nici o revendicare a atacului de vineri.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1104 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005852 (s)