News Flash:

Astazi este Ziua Imnului National. Ce spune presedintele Iohannis

29 Iulie 2015
1149 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis presedinte
Presedintele Klaus Iohannis spune, intr-un mesaj transmis, miercuri, de Ziua Imnului National, ca aceasta este si trebuie sa ramana unul dintre momentele celebrate cu solemnitate si o sarbatoare a tuturor cetatenilor, indiferent unde se afla - intre granitele tarii sau peste hotare.
”Imnul National este parte a expresiei noastre nationale, simbol al legaturii cu trecutul si cu valorile noastre fundamentale. In urma cu 167 de ani, la 29 iulie 1848, la Ramnicu Valcea, un grup de tineri entuziasti intonau poemul patriotic «Un rasunet» al lui Andrei Muresanu, transformandu-l in «Desteapta-te, romane!» - imnul Revolutiei Pasoptiste. Acesta a devenit un reper istoric si moral prin indemnul adresat romanilor de a ramane mereu implicati si constienti de rolul pe care il au in pastrarea demnitatii nationale si solidaritatii civice. Simbolistica Imnului National face trimitere nu doar la valori nationale, ci si la valorile europene, de care Romania este profund atasata. «Desteapta-te, romane!» vorbeste despre fraternitate, unitate, dar si despre libertate si curaj”, spune Iohannis in mesajul sau.
Presedintele mai sustine ca Ziua Imnului National este si trebuie sa ramana unul dintre momentele celebrate cu solemnitate, ”o sarbatoare a spiritului poporului roman, a tuturor cetatenilor, indiferent unde se afla - intre granitele tarii sau peste hotare”.
”Intonarea Imnului National trezeste in fiecare dintre noi un sentiment de mandrie, de atasament si devotament fata de Romania, de solidaritate si unitate nationala. «Desteapta-te, romane!» face apel la identitatea noastra si la valorile care ne fac mai puternici in Europa si in lume”, adauga seful statului.
Miercuri, de Ziua Imnului National, in Bucuresti si in toate garnizoanele din tara au loc diverse manifestari. La Oradea, la ceremonia dedicata sarbatoririi Zilei Imnului National participa si ministrul Apararii, Mircea Dusa. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006191 (s)