News Flash:

Anunt de ultima ora! Ce se intampla cu aeroportul international Brasov-Ghimbav

6 Decembrie 2016
2245 Vizualizari | 0 Comentarii
aeroport brasov
Studiul de fezabilitate pentru etapa a treia de constructie a aeroportului international Brasov-Ghimbav a fost reactualizat, urmand ca in primavara anului viitor sa inceapa constructia caii de rulare, a platformei de stationare a aeronavelor si dotarile pentru pista, a declarat presedintele Consiliului Judetean Brasov (CJ), Adrian Vestea.
"In urma reactualizarii studiului de fezabilitate a reiesit ca mai este necesara suma de 39 de milioane de euro pentru finalizarea aeroportului. Pentru lucrarile care se vor executa anul viitor Consiliul Judetean (CJ) va aloca din bugetul propriu suma de 10 milioane de euro, suma necesara pentru prima etapa, urmand ca celelalte 29 de milioane de euro sa fie asigurate atat de Consiliul Judetean Brasov cat si de Primaria Brasov, Primaria Sf. Gheorghe si Consiliul Judetean Covasna. Lucrarile ar trebui sa inceapa in primavara anului viitor si de aceea noi ne-am grabit sa aprobam indicatorii tehnico economici in sedinta de marti a Consiliului Judetean pentru a incepe procedurile de achizitii pentru partea de proiectare si partea de constructie", a afirmat marti intr-o conferinta de presa Adrian Vestea.
Reprezentantii Consiliului Judetean Covasna si ai Primariei Sf. Gheorghe, prezenti la conferinta de presa, au dat asigurari ca vor finanta constructia aeroportului fiecare cu trei milioane, apreciind totodata demersurile care se fac pentru continuarea lucrarilor la acest obiectiv.
'Ne bucuram ca s-a deblocat acest proiect odata cu votarea Legii privind terenul pe care acest obiectiv se construieste. Vom participa si noi din punct de vedere financiar cu cate trei milioane de euro fiecare, Primaria si Consiliul Judetean Covasna. Consider ca acest proiect este un test de seriozitate pentru autoritatile locale. Avem interese comune si sunt convins ca daca ne punem pe treaba putem respecta termenele prevazute in derularea acestui important obiectiv de investitii atat pentru judetul Brasov, cat si pentru judetul Covasna. Ca durata de timp ajungi mai repede de la Sf. Gheorghe la Brasov, in 30 de minute, decat din Piata Universitatii la Aeroportul International Otopeni. Din partea noastra aveti tot sprijinul", a declarat primarul municipiului Sf. Gheorghe, Antal Arpad.
Directorul Departamentului Infrastructura Aeronautica IPTANA, Laurentiu Matache, a precizat ca prin reactualizarea studiului de fezabilitate vor fi derulate o serie de obiective cuprinse in etapa a treia de dezvoltare a aeroportului.
"In primul rand la nivel investitional se va realiza anul viitor o cale de rulare, o platforma de stationare a aeronavelor si dotarile necesare la pista de decolare aterizare, adica balizajul si canalizarea pentru apa pluviala. In anii urmatori vor fi construite turnul de control, terminalul de pasageri, parcarea publica, remiza de pompieri si alte constructii necesare functionarii aeroportului. In prima etapa terminalul de pasageri este dimensionat pentru un numar de 400 de pasageri la ora de varf, iar capacitatea platformei de stationare este pentru trei aeronave. Pe masura ce traficul o va impune se pot dezvolta capacitatile aeroportului", a spus Laurentiu Matache.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008783 (s)